Naslovna Politika GMinfo neće uzeti dodeljeni novac na konkursu opštine Gornji Milanovac

GMinfo neće uzeti dodeljeni novac na konkursu opštine Gornji Milanovac

3 minuta za čitanje
0
188
tablet

Gornji Milanovac, 17. septembar 2019. – Portal GMinfo ni ove, kao ni prethodne dve godine, neće uzeti novac dodeljen na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, koji je raspisala opština Gornji Milanovac, objavio je taj portal.

Kako se navodi, portalu GMinfo je, na osnovu predloga “stručne” komisije, i ove kao i prethodne dve godine, formirane od predstavnika novinarskih i medijskih udruženja bliskih vlasti, opštinsko veće dodelilo 206.000 dinara, daleko manje od traženih 656.000, sa kojima je projekat nemoguće kvalitetno sprovesti.

Prema pisanju GMinfo, najveći deo novca, ukupno pet od osam miliona dinara dodeljen je firmama koje su izdavači tek osnovanih televizija Klik i GM Plus, kao i portala gmpress, a za koje je “javna tajna da ih protivzakonito osniva lokalna vlast”.

Na portalu gmpress dva dana pre nego što je “stručna” komisija zasedala, objavljeno da su TV GM Plus i TV Klik počeli da emituju eksperimentalni program, ukazao je GMinfo.

Taj poratl istakao je da je do sada, u petogodišnjoj praksi projektnog sufinasiranja, nezabeleženo da se novac dodeljuje mediju koji emituje eksperimentalni program. Portal gmpress takođe je registrovan u APR neposredno pred raspisivanje, a nakon odluke opštinskog veća o raspisivanju konkursa.

Komisija u sastavu Radojica Mali, Sandra Savić i Ljubica Zdravković Džonov novac je dodelila i jedinom mediju na konkursu kome su izrečene mere Saveta za štampu zbog kršenja etičkih pravila novinarske profesije.

Opštinskoj vlasti ostavljamo 206.000 dinara, vlasništvo građana opštine, sa nadom da će ih upotrebiti u svrhe koje su od koristi za sve Milanovčane, a ne samo za opštinske čelnike i njihove prijatelje“, naveo je GMinfo i dodao da i dalje ne znaju gde je preusmeren novac koji im je dodeljivan prethodne dve godine.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Kir Starmer novi lider britanskih laburista

London, 06. april 2020. – Kir Starmer izabran je za novog predsednika britanske Labu…