Naslovna Vesti Srbija Golubović: Odavno smo pali na niske grane

Golubović: Odavno smo pali na niske grane

2 minuta za čitanje
0
90
Srdan Golubović

Beograd, 15. april 2021. – Opasno je što aktuelna vlast toleriše i ohrabrure ostrašćenost, bes i nezadovoljstvo, izjavio je filmski režiser Srdan Golubović za portal UGS Nezavisnost.

On ocenjuje da frustracija, agresija i nasilništvo “valjda potiču iz nekog siromaštva i neostvarenih želja“.

Mislim da smo mi odavno pali na niske grane, ukazao je Golubović, ali je to “proces koji se nama dešava jako dugo, nije to od juče, pa ni zadnjih 10 godina“.

“Mislim da su ovde, pre svega od 1990-ih, potpuno razrušene vrednosti“, rekao je on i objasnio da se junaci njegovih filmova bore za svoj život.

Kako je obrazložio, “u društvu u kome ne postoji sistemski način da se pojedinac zaštiti, on mora da se bori za svoje pravo i pravdu“.

Bavim se junacima koji su pritisnuti uza zid, koji su dovedeni u situaciju u kojoj ne postoji drugi izlaz, osim da se sami bore za svoju pravdu“, naglasio je Golubović.

On je ubeđen da “odavno živimo u društvu u kome pravde uopšte nema, i da smo često prisiljeni da sami ili uz pomoć nekih prijatelja probamo da je sami isteramo na čistac“.

U filmovima se ne bavim opštim značenjem, već su to priče o junacima koji se bore sa nečim što je njima najvažnije u životu. Znači, nisu oni borci za pravdu, već za sopstveni život. I ništa više od toga. E, sad to može da implicira nešto opštije i oni su često neki simbili otpora sistemu“, zaključio je Golubović.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…