Naslovna IT Društvene mreže Google i Twitter rade na vlastitoj verziji “instant članaka”

Google i Twitter rade na vlastitoj verziji “instant članaka”

2 minuta za čitanje
0
663

Google i Twitter rade na zajedničkom projektu koji bi izdavačima omogućio da prikažu "instant članke" korisnicima ovih servisa na mobilnim uređajima.

Projekat koji razvijaju Google i Twitter funkcionisao bi tako što bi korisnici Google pretrage ili Twitter aplikacije koji kliknu na link na članak isti odmah dobili prikazan na ekranu svog uređaja, umesto da čekaju na preusmeravanje.

Jedna od razlika između ovog projekta i ostalih: alat će biti razvijen kao open source i ponuđen na korišćenje i drugim kompanijama za kompjuterske tehnologije. Još jedna razlika je da aplikacija neće hostovati navedene članke, već bi korisnicima prikazivala slikovni prikaz web sajta iz Googleove baze, a članak bi zadržao i izvorne reklame koje je izdavač postavio uz njih što bi ih, teoretski, učinilo još vrednijima.

Projekat neće biti predstavljen kao brendirani proizvod, nego kao tip prikazivanja web stranica na mobilnim uređajima – "ubrzane mobilne stranice", a već su mu se priključili New York Times i Guardian.

Korišćenje prostora unutar mobilnih aplikacija za prikazivanje vesti i drugih sadržaja web izdavača trenutno je popularno pitanje na čijem rešavanju rade mnoge kompanije, te su slične projekte već pokrenuli Facebook, Apple i Snapchat.

Izvor: New York Times

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvene mreže
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Gugl imenovao svog predstavnika u Srbiji

Beograd, 23. maj 2020. – Na inicijativu SHARE fondacije, Poverenik za informacije od…