Naslovna Borba protiv korupcije Goran Vesić diskredituje rad Saveta za borbu protiv korupcije

Goran Vesić diskredituje rad Saveta za borbu protiv korupcije

2 min read
0
426
Goran Vesić

Beograd, 1. mart 2019. – Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije je ukazao da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić želi da diskredituje rad tog nezavisnog tela izjavama da Savet u svojim izveštajima koristi netačne informacije.

"U pisanje svojih izveštaja, koji se bave fenomenima sistemske korupcije, Savet zvaničnim putem od organa vlasti traži konkretnu dokumentaciju i informacije. Pored toga, Savet koristi i podatke koji su zvanično objavljeni na sajtu državnih institucija i drugih subjekata, kao i informacije koje objavljuju javna glasila. Za sve podatke koje Savet koristi u svojim izveštajima navodi izvor informacije, pa su samim tim podaci lako proverljivi", naveo je Savet na svom sajtu.

Istaknuto je da je do podataka od organa vlasti Savet dolazio veoma teško i to najčešće uz posredovanje Poverenika za informacije od javnog značaja, i da su brojni primeri da organi vlasti nisu želeli da dostave podatke i pored naloga Poverenika, ili su podaci koje su dostavili nepotpuni.

"Savet nikada nije u mogućnosti da proveri informacije koje dostavljaju organi vlasti, ako ih ne prati verodostojna dokumentacija. To se pre svega odnosi na razne specifikacije u kojima se prikazuju numerički podaci", naveo je Savet.

Dodaje se da u izjavi zamenika gradonačelnika nikada nije navedeno koji podatak nije tačan, "već je njegova izjava očito imala za cilj da se diskredituje rad Saveta, što je postala praksa i drugih državnih organa, ako su u izveštajima Saveta iznete činjenice koje im ne odgovaraju".

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Izveštaj o prenosu izvršenja u nadležnost javnih izvršitelja dostavljen Vladi Srbije

Beograd, 2. mart 2019. – Savet za borbu protiv korupcije dostavio je Vladi Republike…