Naslovna Borba protiv korupcije Grad Požarevac uložio žalbu Apelacionom sudu na presudu po tužbi građanina Ljubomira Jacića

Grad Požarevac uložio žalbu Apelacionom sudu na presudu po tužbi građanina Ljubomira Jacića

3 minuta za čitanje
0
391
Apelacioni sud u Beogradu

Požarevac, 28. decembar 2018. – Grad Požarevac uložio je žalbu Apelacionom sudu na presudu Višeg suda u Požarevcu kojim je po tužbi građanina Ljubomira Jacića poništeno rešenje Skupštine Požarevca o obrazovanju Komisije za praćenje primene Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije (LAF).

"Prvi put u ovoj zemlji se donosi ovakva presuda", rekao je, povodom prvostepene odluke Višeg suda u Požarevcu, građanin Ljubomir Jacić koji je tužio Gradsku skupštinu Požare.

Jacić, koji je i sam bio kandidat za izbor u LAF, rekao je da sama komisija gradske skupštine nije poštovala kriterijume koje je odredila.

Grad Požarevac se žalio jer smatra da su razlozi zbog kojih je doneta ovakva presuda nejasni i protivrečni, prenosi Radio Boom93.

U žalbi se tvrdi da su sva dokumenta o radu komisije koja je birala članove LAF-a transparentno objavljivana na sajtu Grada Požarevca i bila vidljiva sve vreme trajanja procedure do imenovanja radnog tela kojim se naziva LAF.

Takođe se navodi da je bilo diskreciono pravo članova komisije da izaberu 3-5 članova LAF-a , ali i da je Radno telo u potpunosti dosledno imenovano u skladu sa Lokalnim akcionim planom za borbu protiv korupcije i pratećim aktima.

U žalbi se osporava nadležnost Višeg suda da odlučuje o ovoj stvari  jer je LAF, između ostalog nezavisno telo.

Gradsko pravobranilaštvo predlaže da Apelacioni sud preinači odluku Višeg suda i odbije Jacićev tužbeni zahtev po svim stavkama ili da presudu ukine i vrati na ponovno odlučivanje, preneo je Radio Boom93.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Ustavni sud da reaguje povodom sukoba interesa predsednika Srbije i SNS u izbornoj kampanji

Beograd, 19. oktobar 2020. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je Agenciju za…