Naslovna Društvo Grad Valjevo da ne ograničava slobodu javnog informisanja

Grad Valjevo da ne ograničava slobodu javnog informisanja

2 minuta za čitanje
0
449
Udruženje novinara Srbije

Beograd, 25. april 2017. – Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je da je nedopustiva odluka Grada Valjeva da novinarima zabrani prisustvo sednicama Gradskog veća i zatražilo od gradskih vlasti da im omoguće nesmetan rad i izveštavanje. 

U saopštenju, UNS je podsetio da su sednice Gradskog veća javne i pozvao na poštovanje Zakona o javnom informisanju koji propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja.

Grad Valjevo u petak je saopštio da je radi bolje i sadržajnije informisanosti građana promenio sistem dostavljanja informacija medijima, u vezi sa sednicama Gradskog veća.

"Sve sednice biće održavane bez direktnog prisustva medija, uz blagovremeno informisanje o tačkama dnevnog reda, kao i o ishodu odluka Gradskog veća. Nakon svake sednice Gradskog veća biće dostavljeno saopštenje, koje će javnosti omogućiti detaljan uvid u odluke koje su donete. Po potrebi će se članovi Gradskog veća direktno obraćati na konferencijama za novinare, na kojima će javnosti još detaljnije obrazlagati određene odluke, koje su bitne za funkcionisanje grada", navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Vasić: Krađa beba je najmasovnije kršenje ljudskih prava u Srbiji

Novi Sad, 23. februar 2020. – Bezmalo sedam godina nakon što joj je iz suda u Strazb…