Naslovna Politika Grad Valjevo da obustavi javnu nabavku za proizvodnju medijskih sadržaja

Grad Valjevo da obustavi javnu nabavku za proizvodnju medijskih sadržaja

2 min read
0
136
Valjevo

Valjevo, 08. mart 2019.  – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres, zatražila je od gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića da obustavi javnu nabavku za proizvodnju medijskih sadržaja, jer nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

U saopštenju koalicija je navela da je Zakonom predviđeno da se proizvodnja medijskih sadržaja sufinansira isključivo putem javnih konkursa, a ne putem javne nabavke.

Grad Valjevo 6. marta raspisao je javnu nabavku "za usluge informisanja javnosti" u vrednosti od 4,15 miliona dinara kojom se traži "praćenje i izveštavanje o radu organa grada Valjeva, javnih preduzeća i ustanova", kao i da se te informacije "mogu objavljivati i više puta dnevno, a na zahtev naručioca".

U konkursnoj dokumentaciji navodi se i da je "pružilac usluga dužan da promoviše i Divčibare kao turistički centar" i da "ima zaključen ugovor sa pružaocem medijske usluge televizije sa zonom pokrivanja regiona grada Beograda".

Traži se i da ponuđač ima zaključene ugovore sa najmanje šest pružilaca medijske usluge radija od kojih minimum tri moraju biti iz Kolubarskog okruga (od čega dva iz Valjeva) i po minimum jedan iz Beograda, Novog Sada i Niša.

Ponuđač treba da ima ugovor i sa "najmanje jednim izdavačem visokotiražnog dnevnog lista" i da "obezbedi da se informacije objavljuju najmanje na pet portala", navedeno je u saopštenju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kampanja ekstremnih desničarskih partija nastoji da, za izbore za Evropski parlament, privuče mlade

Brisel, 16. maj 2019. –  Krajnje desničarske evropske partije udvaraju se mladi…