Naslovna Civilno društvo Građani i građanke Požege, po šesti put, zahtevali smenu čelnika lokalne vlasti

Građani i građanke Požege, po šesti put, zahtevali smenu čelnika lokalne vlasti

3 min read
0
511
Požega

 Požega, 14. april 2018. – Održan je i šesti građanski protest u Požegi, zahtev je i dalje isti – smena čelnika lokalne vlasti.

U Klubu mladih u Požegi, gde je otvorena izložba Koraksovih karikatura i održana tribina, iznad panoa sa karikaturama osvanule su uramljene fotografije Aleksandra Vučića.

 

 

 

 

‘’To je njihova praksa i oni misle da su time nešto uradili, ali to je dobro za izložbu. To se ne dešava prvi put i ponovo su napravili autogol’’, komentarisao je Koraks „naprednjačko preuređenje“ njegove izložbe, a potom dodao da bi „bilo dobro da dođe i Vučić da pogleda izložbu“.

Pored izložbe organizovana je i tribina ‘’Zašto Srbija stoji, a Požega se budi“, na kojoj su govorili Predrag Koraksić Koraks, Zoran Stojiljković, profesor FPN i predsednik UGS Nezavisnost, i Mijat Lakićević, urednik u Novom magazinu, tribinu je moderirao Miroslav Tamburić iz Požege.

Podsećamo, građani i građanke Požege organizuju proteste zbog bahatosti lokalne vlasti koja je odlukom Skupštine opštine Požega započela proceduru otkupa nelegalnog objekta za 12.000.000 dinara. Objekat koji je predmet otkupa je u vlasništvu porodice predsednice Skupštine Opštine Požega.

Protesti nisu jedini način na koji građani i građanke Požege brane javni interes.

Naime, podnoseći više od sto primedbi na urbanistički projekat za lokaciju Stara autobuska stanica, koji zahvata parcelu i nelegalni objekat koje je požeška vlast odlučila da kupi, uspeli su u tome da Komisija za planove odbaci taj sporni dokument.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Konkurs za organizovanje programa prekvalifikacija u IT oblasti

Beograd, 23.oktobar 2018. – Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku up…