Naslovna Vesti Srbija Građani se u 2019. godini najviše žalili pristupu informacijama od javnog značaja

Građani se u 2019. godini najviše žalili pristupu informacijama od javnog značaja

2 minuta za čitanje
0
72
Milan Marinović

Berograd, 26. decembar 2020. – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izjavio je da je u 2019. godini ta institucija primila 13.989 predmeta, a rešeno je 13.997.

Najveći broj se odnosio na rešavanje žalbi zbog povrede prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

On je za skupštinskom govornicom rekao da je broj predmeta u 2019. godini 60 odsto veći nego godinu dana ranije i da je za to zaslužan jedan tražilac informacija koji je tražio informacije od svih prosvetnih ustanova u Srbiji.

„Po brojnosti idu informacije o vršenju nadzora nad obradom podataka o ličnosti i davanje stručnih mišljenja u vezi sa donošenjem i izmenom propisa ili njihovom primenom“, rekao je Marinović.

On je ocenio da se institut prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i dalje koristi u velikoj meri i da ga, pre svega, koriste građani.

Marinović je rekao da su 70 odsto tražilaca informacija, koji se žale povereniku, pojedinci, potom slede udruženja građana, novinari i predstavnici medija, a zatim organi vlasti, političke stranke i njihovi članovi, advokat i, privredni subjekti.

Prema njegovim rečima, podnosioci zahteva najteže dolaze do informacija koje su u vezi sa budžetskim sredstvima, javnim nabavkama, investicijama i drugim raspolaganjima i evidencijama javnih sredstava i imovine.

On je rekao da je broj tih žalbi u 2019. godini udvostručen u odnosu na 2018. godinu, kao i da je veliki broj podnet zbog ćutanja organa javne uprave, odnosno administracije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…