Naslovna Borba protiv korupcije Građanin Jacić pred sudom oborio odluku o formiranju antikorupcijskog tela u Požarevcu

Građanin Jacić pred sudom oborio odluku o formiranju antikorupcijskog tela u Požarevcu

2 minuta za čitanje
1
355
sudijski čekić

Požarevac, 6. novembar 2018. – Viši sud u Požarevcu poništio je rešenje gradske skupštine o formiranju Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF), što je prva presuda kojom je kao nelegalna proglašena odluka za formiranje nekog lokalnog tela za borbu protiv korupcije.

Ljubomir Jacić tužbom protiv Grada Požarevca tražio da se poništi rešenje o obrazovanju komisije za praćenje Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije (LAP).

"Prvi put u ovoj zemlji se donosi ovakva presuda", rekao je, povodom prvostepene odluke Višeg suda u Požarevcu, građanin Ljubomir Jacić koji je tužio Gradsku skupštinu Požare.

Jacić, koji je i sam bio kandidat za izbor u LAF, rekao je da sama komisija gradske skupštine nije poštovala kriterijume koje je odredila.

Jacić je kazao da očekuje da procedura za formiranje tog tela krene ispočetka.

On je rekao da je podneo tužbu zbog načina rada i izbora kandidata, kao i da je dugo čekao da mu se dostavi rešenje o formiranju LAF, doneto još krajem prošle godine, kako bi to učinio.

Podsećamo da je u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije za 2017. ukazano na neispunjavanje obaveza iz Akcionog plana za Poglavlje 23. 

Inače, Agencija za borbu protiv korupcije je, u saradnji sa Biroom za društvena istraživanja (BIRODI), izradila je dopunu Modela Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za jedinice lokalne samouprave.

 

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CINS: Srpski funkcioneri na Kosovu ne prijavljuju imovinu i prihode po srpskom zakonu

Beograd, 27. maj 2020. – Funkcioneri koji rukovode srpskim javnim institucijama na K…