Naslovna Borba protiv korupcije Građanin Jacić tužio Grad Požarevac zbog koruptivnog pristupa borbi protiv korupcije

Građanin Jacić tužio Grad Požarevac zbog koruptivnog pristupa borbi protiv korupcije

3 minuta za čitanje
0
944
sudijski čekić

Beograd, 15. maj 2018. – Građanin Ljubomir Jacić tužio je Grad Požarevac zbog, kako kaže, koruptivnog pristupa borbi protiv korupcije.

Kako prenosi Boom 93, Jacić traži da se sudski poništi rešenje o obrazovanju komisije za praćenje Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije (LAF) u Požarevcu.

Jacić je bio jedan od kandidata za komisiju koji nije izabran u ovo telo. Postupak pred Višim sudom bi trebalo da se okonča početkom septembra.

Ljubomir Jacić smatra da je kao kandidat oštećen jer se ’’iz zapisnika komisije ne vide kriterijumi po kojima nije izabran u telo, odnosno kriterijumi po kojima je data prednost drugim kandidatima’’.

Jacić je kao kandidat dobio jednu od najviših ocena po osnovu upitnika, a po svim drugim kriterijumima je ocenjen da „u potpunosti zadovoljava“ za članstvo u komisiji, prenosi Boom 93.

Iako su pet kandidata stekla uslov za članstvo u LAF-u, komisija za izbor je bez jasnih kriterijuma izvršila eliminaciju dva kandidata i objavila konačnu rang listu sa samo tri kandidata, bez bodova ili jasnog obrazloženja na osnovu čega je njima data prednost u izboru u odnosu na ostale kandidate.

Jacić je predložio saslušanje svedoka odbornika Zvonimira Blagojevića i Zorana Gavrilovića iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) kojima je, kako je naveo, poznato da je u slučaju formiranja LAF-a u Požarevcu prekršena procedura.

Pored ovih zahteva sud je prihvatio i da se saslušaju članovi komisije koji su vršili izbor kandidata, Ankica Hinić, Andrijana Maksimović, Ivana Perišić i Marko Dmitrović.

Takođe, na predlog Gradskog pravobranilaštva u Požarevcu u postupku bi trebalo da se sasluša i svedok Nebojša Trajković, šef odseka za poslove organa Grada Požarevca.

Postupak po Jacićevoj tužbi biće okončan 4.septembra. Naredno ročište zakazano je za 5.jun, prenosi Boom 93.

 

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

SELDI: Srbija neefikasna u borbi protiv korupcije

Beograd, 17. maj 2021. – Srbija je, u antikorupcijskom izveštaju mreže organizacija …