Naslovna Politika Građanski blok 381: Sadašnje vlasti u Beogradu i Prištini nikada neće moći da dođu do rešenja

Građanski blok 381: Sadašnje vlasti u Beogradu i Prištini nikada neće moći da dođu do rešenja

3 min read
0
768
Građanski blok 381

Beograd, 9.septembar 2018. – Građanski blok 381 ocenio je da konflikt pri pokušaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti mesto Banje pokazuje da sadašnje vlasti u Beogradu i Prištini nikada neće moći da dođu do rešenja.

Građanski blok 381 čine Pokret slobodnih građana, Zelena ekološka partija – Zeleni, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija.

Konflikti do kojih je tokom posete došlo, bili režirani ili ne, samo potvrđuju da sa sadašnjim rukovodstvima u Beogradu i Prištini do rešenja nikada ne može da dođe. Trajni mir zahteva nove ljude sa obe strane. Građanski blok 381 se nada da će bar međunarodne bezbednosne snage sprečiti incidente kojima Vučićeva propala politika, u nedostatku izlaza za sebe, sada lako može da se okrene”, navodi se u saopštenju.

Predsednik Građanskog bloka 381 Saša Janković rekao je da je Vučić danas “jasno rekao” Srbima sa Kosova i Metohije da nema ništa da im kaže. “Bez rešenja, bez ideje, bez hrabrosti, bez budućnosti. To je Vučić, ali to ne sme da bude Srbija”, rekao je Janković, a navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ocenjuje i da su od Vučićeve politike odustali i ljudi koji su, kako se navodi, “do juče verovali njegovim lažima, a koje sada ni pod pritiscima i ucenama nisu hteli da u većem broju dođu na Vučićev propali Gazimestan dva”.

Vučićev pokušaj da se na Kosovu poistoveti sa Slobodanom Miloševićem, koga je prilikom posete veličao, opasan je koliko i besmislen. Dodatno zabrinjava njegovo zaoštravanje prema Nemačkoj i dalje približavanje (turskom predsedniku Tajipu) Erdoganu”, dodaje se u saopštenju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

EU ima priliku da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Prag, 20. februar 2019. – Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapa…