Naslovna Politika Građanski front podržava građane i medije koji su meta medijskog linča

Građanski front podržava građane i medije koji su meta medijskog linča

4 minuta za čitanje
0
136
Građanski front

Beograd, 15. jul 2019. – Asocijacija Građanski front najoštrije je osudila nove napade na aktivistu Lokalnog fronta Valjevo i samostalnog odbornika Skupštine grada Valjeva, Ljubomira Radovića, kao i napade na urednicu portala kolubarske.rs, Dariju Ranković.

Dvanaest lokalnih organizacija iz Srbije formiralo je Asocijaciju Građanski front.

Kako se navodi u saopštenju, “neposredni povod za kampanju blaćenja i širenja govora mržnje je činjenica da se Ljubomir Radović obratio pravosudnim organima, ukazujući da iza mreže fantomskih medijskih organizacija stoji blizak saradnik gradonačelnika Valjeva, Zoran Majdak”.

Majdak je od ranije poznat organima gonjenja zbog prevara sa SMS porukama, a javnosti Valjeva i kao jedan od učesnika u pljačkaškoj privatizaciji nekada uglednog lokalnog radija, dodaje se u saopštenju.

Meta „medija“, bogato plaćenih da na ovakav način prikrivaju nerad i promašaje lokalne i republičke vlasti, nisu samo politički protivnici, ukazuju iz Asocijacije.

Na najodvratniji način, uz skaredne fotomontaže, u javnost se plasiraju i besramne optužbe protiv novinara lokalnih redakcija koji se trude da očuvaju svoju nezavisnost, odgovornost prema javnosti i, najzad, da odbrane elementarnu pristojnost u komunikaciji među ljudima, navodi se.

Asocijacija ukazuje da se na više primera može videti da “vlast pokušava da uguši kritičko delovanje Građanskog fronta”.

Asocijacija ovu tvrdnju ilustruje da je “policija privela na informativni razgovor profesora Jova Bakić”, a u Apatinu “aktiviste udruženja “Bez straha” pratila su nepoznata lica nakon protesta povodom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u zapadnu Bačku”.

Aktivistima Ne davimo Beograd preti se zatvorom zbog organizacije jednog od protesta na kome su ukazivali na kršenje zakona od strane vlasti”, podseća Asocijacija u saopštenju.

Dodaju i nedavni slučaj “nakon objavljivanja istraživanja koje objašnjava prirodu i način održavanja rejtinga vladajuće stranke, na meti našao i Zoran Gavrilović i Biro za društvena istraživanja BIRODI“.

Motiv za sve ove napade je isti, pokušaj gušenja svake kritike, ocenjuju uz Asocijacije.

Asocijacija upozorava da je ovo što se danas događa u Valjevu samo blaga najava atmosfere koju će Aleksandar Vučić i SNS tek stvoriti pred redovne izbore.

Asocijacija  Građanski front će uvek solidarno stati uz sve građane koji trpe nepravdu i napade vlasti zbog svog javnog delovanja. Našu punu podršku imaju ne samo Lokalni front Valjevo i Ljubomir Radović, već i svi nezavisni mediji u Valjevu koji dele sudbinu aktivista i građana na udaru autoritarnog režima.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Skupština Srbije izabrala nove članove REM-a

Beograd, 14. februar 2020. – Skupština Srbije izabrala je Slobodana Cvejića i Višnju…