Naslovna Politika Han: Dijalog i dogovor Beograda i Prištine, kao i rad na vladavini prava ključni za evropski put Srbije

Han: Dijalog i dogovor Beograda i Prištine, kao i rad na vladavini prava ključni za evropski put Srbije

2 minuta za čitanje
0
183
Johanes Han

Beograd, 26. jul 2019. – Evropski komesar za proširenje Johanes Han ponovio je, tokom posete Beogradu, da su dijalog i dogovor Beograda i Prištine i rad na vladavini prava ključni za evropski put Srbije.

Johanes Han je na konferenciji za novinare sa premijerkom Anom Brnabić rekao da ne želi da komentariše unutrašnja dešavanja na Kosovu.

Han je izrazio nadu da će na Kosovu uskoro biti održani izbori koji će omogućiti da se obnovi dijalog Beograda i Prištine.

Nije dobro da komentarišem domaća dešavanja. Situacija je jasna, nadam se na osnovu najava da će uskoro doći do izbora koji će promeniti političku situaciju na Kosovu što će nam omogućiti da obnovimo dijalog. Za tango je potrebno dvoje. Za to je potrebna politički razjašnjena situacija i nadamo se da će se to desiti što pre“, rekao je Han.

On je ponovio da su dijalog Beograda i Prištine i postizanje trajnog rešenja ključni za napredak celog regiona.

Navodeći da je odlazeća Evropska komisija bila posvećena regionu i da je mnogo postignuto, ali da su nedavni događaji bacili senku na taj napredak, Han je rekao da je buduća predsednica EK Ursula fon der Lajen rešena da radi na evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

Han je, odgovarajućina pitanja novinara, rekao da ne zna koja će biti njegova naredna funkcija u EK, ali da ne krije da bi voleo da ostane u sferi spoljne politike i da misli da bi to bilo korisno, a prenosi Euractiv.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Pavićević: Ima smisla da opozicija preispita odluku o bojkotu izbora

Novi Sad, 31. mart 2020. – Vlast u Srbiji neprestano pokušava da politički kapitalizuje no…