Naslovna Civilno društvo IJ4EU: Konkursi za prekogranične projekte istraživačkog novinarstva

IJ4EU: Konkursi za prekogranične projekte istraživačkog novinarstva

3 minuta za čitanje
0
122
Konkurs_IJ4EU

Beč, 05. septembar 2022. – Fond Istraživačko novinarstvo za Evropu (IJ4EU) otvorio je dva nova konkursa za prekogranične projekte istraživačkog novinarstva u Evropskoj uniji i u zemljama kandidatima za članstvo, za novinarske timove, redakcije i freelance novinare.

  1. Investigation support scheme  grantovi od 5.000 do 50.000 Eur za bilo koju prekograničnu saradnjuotvoren do 13. oktobra, prijava na platformi na linku.

Detalji u vezi ovog poziva, uslova učešća, sadržine aplikacionog formulara, dinamike finansijske podrške kao i često postavljana pitanja nalaze se ovde..

  1. Freelancer support scheme – grantovi do 20.000 Eur, otvoren do 13. oktobra, za prekogranične istraživačke timove u čijem sastavu čine većinom slobodni (freelance) novinari. Trajanje projekta je 6 meseci, a prijava na linku.

Detalji u vezi ovog poziva, uslova učešća, sadržine aplikacionog formulara, dinamike finansijske podrške kao i često postavljana pitanja nalaze se ovde.

U okviru obe šeme, predviđena su dva kruga poziva, u septembru 2022. i u januaru 2023. U okviru programa se nudi i paket podrške kroz treninge, stručno usavršavanje i prilika za saradnju i povezivanje sa kolegama.

Projekti mogu da se bave bilo kojom temom, uključujući i korupciju, nezakonito bogaćenje, bezbednost, demokratija i ljudska prava, zaštita životne sredine i klimatse promene, zdravstvo, COVID-19 pandemija i slično.

Za grantove se mogu prijaviti redakcije i slobodni (freelance) novinari. Uz aplikaciju se podnosi i budžet, u formularima koji se nalaze u prilogu ovog maila.

Razmatraće se prijave timova iz svih vrsta medija, uključujući štampane, elektronske i online medije, produkcije dokumentarnih filmova i multimedijalne projekte (izveštavanje na više medijskih platformi). Predloženi projekti moraju imati u planu emitovanje / objavljivanje istraživanja u barem dve zemlje.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Beogradski Prajd 2023. biće održan 9. septembra

Beograd, 26. septembar 2022. – Beogradska Parada ponosa zakazana je za drugi vikend …