Naslovna Društvo Ilić: Upadljiv i neprihvatljiv izostanak Zagorke Dolovac iz javnosti

Ilić: Upadljiv i neprihvatljiv izostanak Zagorke Dolovac iz javnosti

3 minuta za čitanje
0
255
Goran Ilić

Beograd, 07. januar 2020. – Zamenik republičkog javnog tužioca Goran Ilić rekao je za Politiku da bi, da je u prilici da uputi savet republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac, rekao da treba lično da objasni stav tužilaštva, kada je to u javnom interesu, jer izostanak objašnjenja dovodi do tenzija.

Izostanak javnog objašnjenja neretko dovodi do tenzija u društvu i dodatno urušava autoritet tužilaštva“, ocenio je on.

On je rekao da mora da razočara novinara jer nema potpuni uvid u rad republičke tužiteljke Dolovac.

Sa druge strane, saglasan sam da je njen izostanak iz javnosti upadljiv, a nekada i sasvim neprihvatljiv, jer se nije oglašavala čak ni kada je bilo neophodno da javnosti objasni stav tužilaštva o nekom važnom pitanju ili u pogledu nekog važnog predmeta“, rekao je Ilić.

Govoreći o podnošenju krivične prijave protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, Ilić je rekao da mu je iz medija poznato da je u predmetu protiv Predraga Koluvije u toku istraga i da je više osoba u pritvoru.

Nadležno tužilaštvo je za svaku osobu koju je postojala sumnja da ima vezu sa slučajem pokrenulo postupak. Za sve ostale, pa i brata predsednika, prema stavu tužilaštva, ne postoji sumnja da imaju bilo kakvu ulogu u ovom predmetu“, rekao je Ilić.

Samo podnošenje krivične prijave protiv predsednika i njegovog brata ocenjuje kao pravno problematično i dodaje da mu se čini da je ona podneta „da se ukloni sumnja u delu javnosti oko koga je okrivljeni zvao posle hapšenja“.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Galup: oko 56% ispitanika u Srbiji smatra da najgori period epidemije korona virusa tek dolazi

Cirih, 31. mart 2020. – Oko 60% građana Srbije zabrinuto je zbog pandemije korona vi…