Naslovna Civilno društvo Imenovane kontakt osobe za saradnju sa OCD u organima uprave

Imenovane kontakt osobe za saradnju sa OCD u organima uprave

2 minuta za čitanje
0
85
civilno društvo

Beograd, 11. februar 2020. – Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom inicirala je krajem 2019. godine proces imenovanja kontakt osoba – tačaka za saradnju sa organizacijama civilnog društva u organima uprave na sva tri nivoa vlasti – nacionalnom, pokrajinskom i lokalnom.

Postojanje kontakt tačaka u organima uprave za saradnju sa organizacijama civilnog društva jedan je od institucionalnih mehanizama za saradnju organa javne vlasti i civilnog društva predviđenih revidiranim Kodeksom dobre prakse za učešće građana u procesu donošenja odluka Saveta Evrope.

Po isteku roka za prikuljanje podataka formirana je Baza kontakt tačaka za saradnju sa organizacijama civilnog društva koja trenutno sadrži 191 imenovano lica od strane ukupno 140 organa uprave i to:

  • na nacionalnom nivou – 42 kontakt tačke ispred 23 organa državne uprave;
  • na pokrajinskom nivou – 18 kontakt tačaka ispred 11 organa pokrajinske uprave;
  • na lokalnom nivou – 131 kontakt tačka ispred 106 jedinice lokalne samouprave.

Svrha ove baze je da omogući i podstakne direktnu komunikaciju i saradnju organa uprave i organizacija civilnog društva, posebno u procesima odlučivanja, ali i međusobnu saradnju i razmenu iskustava samih državnih organa u ovoj oblasti, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CRTA: Stav Olivere Zekić može se tumačiti kao poziv na medijsku pristrasnost

Beograd, 24. februar 2020. – Organizacija civilnog društva CRTA ocenila je da je čla…