Naslovna Civilno društvo Imenovanje Gujona jasna potvrda jačanja procesa fašizacije u Srbiji

Imenovanje Gujona jasna potvrda jačanja procesa fašizacije u Srbiji

2 minuta za čitanje
0
392
Arno Gujon

Beograd, 01. decembar 2020. – Nevladine organizacije Žene u crnom i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji osudili su “sramni postupak” imenovanja Arnoa Gujona za za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Dve organizacije ocenjuju da imenovanje Gojona Srbiju udaljava od civilizacijskih vrednosti na kojima počiva moderna Evropa.

Izražavamo oštro protivljenju ovoj odluci ministra Nikoke Selakovića, jer smatramo da jedan bivši pripadnik ekstremno desničarske organizacije Blok identitaraca, ne bi smeo da se nađe u Vladi Srbije, koja se – bar na deklarativnom nivou – zalaže za evropske integracije, ukazuje se u zajedničkom saopštenju.

Ove dve organizacije traže hitnu smenu Gujona sa pozicije na koju ga je imenovala Vlada Srbije.

Arno Gujon je poznat po tome da širi mržnju prema svima onima koji nisu beli, koji nisu hrišćani, koji nisu Evropljani i tako dalje i zalaže se za etnički i rasno čiste teritorije, navode Žene u crnom i Helsinški odbor.

Gujon je proglašen za nepoželjnu osobu u više evropskih zemalja, a nasuprot tome, Srbija mu je pružila gostoprimstvo, dala mu državljanstvo i zaposlila ga kao funkcionera u Vladi Srbije, dodaje se u zajedničkom saopštenju.

Ove dve nevladine organizacije smatraju da je taj čin jasna potvrda jačanja procesa fašizacije u Srbiji na nivou države i društva.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS pozvao sve političke aktere da ne ometaju novinare dok rade

Beograd, 16. februar 2021. – Nezavisno udruženje novinara Srbija (NUNS) pozvalo je d…