Naslovna Civilno društvo Inicijativa A11 objavila priručnik „Upravni postupak iz ugla ljudskih prava“

Inicijativa A11 objavila priručnik „Upravni postupak iz ugla ljudskih prava“

1 minuta za čitanje
0
154
Upravni ostupak iz ugla ljudskih prava

Beograd, 12. jun 2019. –  A11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava objavila je je priručnik „Upravni postupak iz ugla ljudskih prava“.

Inicijativa A11 je neprofitna, nestranačka i nevladina organizacija koja se bavi promocijom, unapređenjem i zaštitom ljudskih prava pripadnika/ca ranjivih, marginalizovanih i diskriminisanih grupa sa posebnim fokusom na socijalna i ekonomska prava.

Priručnik je objavljen u okviru projekta „Operacionalizacija ljudskih prava – Od praktičnih politika do lokalnog nivoa“ koji je Inicijativa A11  sprovodila uz podršku Britanske ambasade u Beogradu.

Kako navode iz ove organizacije priručnik je namenjena za zaposlene u javnoj upravi, odnosno svima koji u svom radu primenjuju odredbe Zakona o opštem upravnom postupku.

Cilj priručnika je da pruži osnovne smernice i uputstva u primeni pristupa zasnovanog na ljudskim pravima, putem prikaza osnovnih načela upravnog postupka, međunarodnih dokumenata od značaja za ostvarivanje ljudskih prava, relevantne sudske prakse, kao i definisanja ranjivih grupa i ukazivanja na njihov položaj.

Priručnik „Upravni postupak iz ugla ljudskih prava“ je dostupan, u elektronskoj formi, na sajtu Inicijative A11.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorene prijave za EU nagradu za istraživačko novinarstvo 2020

Beograd, 22. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da …