Naslovna Politika Inicijativa “Ne davimo Beograd” priprema predlog Deklaracije o aktivnom bojkotu izbora

Inicijativa “Ne davimo Beograd” priprema predlog Deklaracije o aktivnom bojkotu izbora

2 minuta za čitanje
0
132
Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd"

Beograd, 4. septembar 2019. – Otpuštanjem novinarki Suzane Trninić i Tatjane Vojtehovske sa televizije Prva nastavljeno je stezanje kontrole nad medijima u Srbiji, ocenila je inicijativa Ne davimo Beograd.

Inicijativa je ukazala da se to “politički motivisano sklanjanje nepodobnih novinarki dešava baš u toku dijaloga vlasti i opozicije” o medijima.

Dok sa jedne strane vlast učešćem u tim razgovorima želi da stvori lažnu sliku nekoga ko je spreman na poteze koji bi vodili demokratizaciji zemlje, postizanju fer izbornih uslova i slobodnih medija, sa druge, svojim postupcima nastavlja da guši svako kritičko mišljenje“, navedeno je u saopštenju Inicijative.

Ističe se da takvi “licemerni potezi još jednom dokazuju da nema nikakvih pomaka, niti rada, na ostvarivanju zahteva opozicije koji su potpisani i predati u decembru prošle godine“, kao ni da “nema naznaka da će biti uvažene preporuke organizacija civilnog društva i ekspertskog tima 1 od 5 miliona“.

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da je bojkot izbora, najavljenih za sledeću godinu, prvi korak u borbi za demokratizaciju i slobodu zemlje.

U najskorijem periodu ponudićemo predlog Deklaracije o aktivnom bojkotu izbora na usaglašavanje građanima, akademskoj i stručnoj javnosti, civilnom društvu i ostalim političkim akterima“, najavila je inicijativa Ne davimo Beograd.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Skupština Srbije izabrala nove članove REM-a

Beograd, 14. februar 2020. – Skupština Srbije izabrala je Slobodana Cvejića i Višnju…