Naslovna Politika Inicijativa žena: Maji Pavlović treba ono što je država dužna da obezbedi – poštovanje zakona

Inicijativa žena: Maji Pavlović treba ono što je država dužna da obezbedi – poštovanje zakona

4 min read
0
135
Maja Pavlović

Beograd, 1. maj 2019. – Svojim saopštenjem predsednica Vlade RS, u kojem saoseća sa Majom Pavlović, vlasnicom i diretorkom TV Kanala 9 iz Novog Sada i nada se da će do rešenja doći, ne samo da izbegava odgovornost za postupke Vlade, nego i vređa inteligenciju svih građana Srbije, ocenila je Inicijativa žena Srbije.

Jedno od ključnih pitanja, koje je i dovelo do radikalnog poteza Maje Pavlović da štrajkuje glađu, jeste pitanje taksi koje naplaćuju SOKOJ i OFPS, ukazuje u saopštenju Iniciativa i naglašava da je iznos taksi utvrđen tarifama, na koje saglasnost daje Zavod za intelektualnu svojinu.

"Predsednica Vlade RS ne može samo da saoseća i da se nada, već joj je dužnost da preispita rad organa u okviru sistema na čijem se čelu nalazi. Ili je došlo do promena, sa kojima građani nisu upoznati, pa je rad Zavoda prešao u nadležnosti suda?", ističe Inicijativa.

Maja Pavlović ne traži privilegiju i ne traži saosećanje, već traži svoje pravo i ne treba joj nada i saosećanje, ocenjuje se u saopštenju i naglašava da Maji Pavlović "treba ono što je država dužna da obezbedi – poštovanje zakona".

Inicijativa podseća da su svi organi vlasti dužni da obezbede svim građanima da što lakše zaštite i ostvare svoja prava, bez odugovlačenja i sa što manje štete za građane, ukoliko to nije štetno za državu.

"Pošto organi vlasti Republike Srbije ne preduzimaju ono na šta su obavezni, možemo zaključiti samo jedno, a to je da u svakom slobodnom građaninu vide štetu po sebe i svoje interese", ocenjuje u saopštenju Inicijativa žena.

Direktorka TV K9 Maja Pavlović već 17 dana danima štrajkuje glađu zbog toga što vlast, iako je obećala, nije rešila pravne probleme u vezi sa poslovanjem njene televizije.

Maja Pavlović zahteva da se sastane sa premijerkom Anom Brnabić i predsednicom Ustavnog suda Vesnom Ilić Prelić kako bi im predočila svoje probleme.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kampanja ekstremnih desničarskih partija nastoji da, za izbore za Evropski parlament, privuče mlade

Brisel, 16. maj 2019. –  Krajnje desničarske evropske partije udvaraju se mladi…