Naslovna Politika Inicijativa žena: Maji Pavlović treba ono što je država dužna da obezbedi – poštovanje zakona

Inicijativa žena: Maji Pavlović treba ono što je država dužna da obezbedi – poštovanje zakona

4 minuta za čitanje
0
270
Maja Pavlović

Beograd, 1. maj 2019. – Svojim saopštenjem predsednica Vlade RS, u kojem saoseća sa Majom Pavlović, vlasnicom i diretorkom TV Kanala 9 iz Novog Sada i nada se da će do rešenja doći, ne samo da izbegava odgovornost za postupke Vlade, nego i vređa inteligenciju svih građana Srbije, ocenila je Inicijativa žena Srbije.

Jedno od ključnih pitanja, koje je i dovelo do radikalnog poteza Maje Pavlović da štrajkuje glađu, jeste pitanje taksi koje naplaćuju SOKOJ i OFPS, ukazuje u saopštenju Iniciativa i naglašava da je iznos taksi utvrđen tarifama, na koje saglasnost daje Zavod za intelektualnu svojinu.

"Predsednica Vlade RS ne može samo da saoseća i da se nada, već joj je dužnost da preispita rad organa u okviru sistema na čijem se čelu nalazi. Ili je došlo do promena, sa kojima građani nisu upoznati, pa je rad Zavoda prešao u nadležnosti suda?", ističe Inicijativa.

Maja Pavlović ne traži privilegiju i ne traži saosećanje, već traži svoje pravo i ne treba joj nada i saosećanje, ocenjuje se u saopštenju i naglašava da Maji Pavlović "treba ono što je država dužna da obezbedi – poštovanje zakona".

Inicijativa podseća da su svi organi vlasti dužni da obezbede svim građanima da što lakše zaštite i ostvare svoja prava, bez odugovlačenja i sa što manje štete za građane, ukoliko to nije štetno za državu.

"Pošto organi vlasti Republike Srbije ne preduzimaju ono na šta su obavezni, možemo zaključiti samo jedno, a to je da u svakom slobodnom građaninu vide štetu po sebe i svoje interese", ocenjuje u saopštenju Inicijativa žena.

Direktorka TV K9 Maja Pavlović već 17 dana danima štrajkuje glađu zbog toga što vlast, iako je obećala, nije rešila pravne probleme u vezi sa poslovanjem njene televizije.

Maja Pavlović zahteva da se sastane sa premijerkom Anom Brnabić i predsednicom Ustavnog suda Vesnom Ilić Prelić kako bi im predočila svoje probleme.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Teret ekonomske krize na Zapadnom Balkanu, izazvane pandemijom korona virusom, ne sme pasti na leđa radnika i radnica

Beograd, 25. maj 2020. – Duboko zabrinuti podacima koji pokazuju da ekonomske posled…