Naslovna Društvo Istraživačka stanica Petnica obnovila rad

Istraživačka stanica Petnica obnovila rad

2 minuta za čitanje
0
120
Istraživačka stanica Petnica

Valjevo, 24. jun 2020. – Istraživačka stanica Petnica, kod Valjeva, započela je seminare za mlade talente posle prekida rada zbog vanrednih okolnosti zbog epidemije korona virusa.

Obnovljenu sezonu seminara otvorio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Mladen Šarčević, koji je polaznicima programa preneo da je “Petnica najbolje mesto da započnu svoj put u nauku“, saopštila je Istraživačka stanica.

Petnica radi sa posebnim protokolima boravka uz održavanje distance i korišćenje sanitarnih zaštitinih sredstava. U saradnji sa stručnjacima pripremljena su pravila ponašanja u smeštajnom objektu, restoranu, laboratorijama i učionicama, biblioteci.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna neprofitna organizacija koja od 1982. godine radi kao jedinstveni nacionalni centar Srbije, namenjen naprednom dodatnom vanškolskom obrazovanju i podršci mladima od 14 do 19 godina visoko zainteresovanim i sposobnim za prirodne i društvene nauke i savremenu tehnologiju.

Istraživačka stanica Petnica raspolaže sa oko 7.500 kvadratnih metara savremenog radnog i boravišnog prostora.

Pored učionica snabdevenih savremenom tehnikom, računarima, videom i drugom prezentacionom opremom, u stanici se nalazi bogata i moderna naučna biblioteka, snažni računarski resursi, kao i kabineti i laboratorije za arheologiju, fiziku, geologiju, astronomiju, elektroniku, hemiju, biologiju i biohemiju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Mijatović: Presuda za ubistvo Ćuruvije jedna od najvažnijih za bezbednost novinara poslednjih decenija

Beograd, 06. jul 2020. – Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović za Cenzo…