Naslovna Civilno društvo Izazovi i potrebe socijalnih preduzeća i organizacija civilnog društva u Srbiji

Izazovi i potrebe socijalnih preduzeća i organizacija civilnog društva u Srbiji

2 minuta za čitanje
0
786
istraživanje

Beograd, 23. februar 2017. – Smart kolektiv sprovodi tokom februara i marta meseca godišnje istraživanje o izazovima i potrebama socijalnih preduzeća i organizacija civilnog društva u Srbiji.

Ciljevi istraživanja su mapiranje aktuelnih potreba, definisanje smernica i preporuka za ključne aktere, razvoj i unapređenje programa podrške Smart kolektiva i praćenje ostvarenog napretka organizacija koje učestvuju u istraživanju svake godine.

Zainteresovani da učestvuju u istraživanju upitnik mogu popuniti do 06. marta.  

Pojedinačni odgovori će ostati anonimni i biće komunicirani samo kao podaci za ceo uzorak, saopštili su iz Smart kolektiva. Rezultati istraživanja biće iskorišćeni za izradu analize stanja u sektoru, mapiranja aktuelnih izazova i potreba i formulisanje preporuka za razvoj mehanizama podrške za organizacije i socijalna preduzeća. Rezultati analize biće predstavljeni u aprilu ili maju mesecu 2017.

Istraživanje je deo projekta koji Smart kolektiv sprovodi u saradnji sa Erste bankom i organizacijom Oksigen lab iz Belgije, a uz finansijsku podršku Evropske komisije. Istraživanje predstavlja nastavak strateških nastojanja Smart kolektiva da podržava održivost civilnog sektora i socijalnih preduzeća u Srbiji.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorene prijave za EU nagradu za istraživačko novinarstvo 2020

Beograd, 22. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da …