Naslovna Vesti Srbija Izbori u Srbiji se svode na samozadovljstvo elita

Izbori u Srbiji se svode na samozadovljstvo elita

1 minuta za čitanje
0
71
CRTA

Beograd, 18. decembar 2020. – Srbija, kao društvo, nije preskočila lestvicu da ima poštene i slobodne izbore, dok posle junskih parlametarnih izbora demokratskih i nezavisnih institucija više nema, ocenjeno je u uvodnom delu onlajn skupa organizacije CRTA “Izbori su iza ugla, šta da se radi?”.

Direktorka nevladine organizacija CRTA Vukosava Crnjanski ocenila je da se izbori u Srbiji svode na samozadovoljstvo elita koje imaju bolju klijentelističku šemu, na šta se ne može pristati.

Kao društvo nismo preskočili lestvicu slobodnih i poštenih izbora, koje moramo vratiti javnosti, rekla je Crnjanski i napomenula da je i sada kasno za popravljanje izbornih uslova uoči izbora koji zemlju očekuju za 18 meseci.

Crnjanski je podsetila da je CRTA posle svojih sedam posmatračkih misija na izborima izradila pravilnike, preporuke, amandmane na zakone.

Uspeli smo da izradimo jedinstveni izborni zakon koji će u narednom periodu predstaviti javnosti, najavila je ona i dodala da su se akteri i nadležni kojima su se ranije obraćali oglušili na preporuke CRTA o unapređenju izbornih uslova.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…