Naslovna Vesti Srbija Izdavaču tabloida “Informer” skoro tri miliona dinara od Državne lutrije Srbije za usluge oglašavanja

Izdavaču tabloida “Informer” skoro tri miliona dinara od Državne lutrije Srbije za usluge oglašavanja

2 minuta za čitanje
0
404
Informer_Lutrija

Beograd, 2. jul 2019. –  Kompanija Insajder tim, koja izdaje tabloid Informer, dobila je skoro tri miliona dinara od Državne lutrije Srbije za usluge oglašavanja, prenela je „Nova ekonomija“.

Kako se navodi u dokumentima na sajtu Uprave za javne nabavke, Insajder tim, čiji je vlasnik glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, dobio je posao na konkursu na kom je uslov bio da prodati dnevni tiraž ponuđača bude najmanje 90.000 primeraka.

Kako je prenela „Nova ekonomija“, u Srbiji ne postoje javno dostupni podaci o prodatim tiražima novina, te stoga nije jasno da li uslove sa konkursa ispunjava još neki list osim „Informera“.

Prema konkursnoj dokumentaciji, Državnoj lutriji Srbije bilo je prihvatljivo da taj uslov zajednički ispunjavaju dve ili više dnevnih novina sa nacionalnom pokrivenošću, ali se Insajder tim pojavio kao jedini ponuđač.

Odluka o dodeli ugovora Insajder timu datirana je na 26. jun, a u dokumentima se navodi da se ponuđač obavezuje da minimalno tri puta nedeljno izvrši besplatnu objavu službenih izveštaja Centralnog trezora Državne lutrije Srbije o rezultatima igara na sreću TV Bingo i Bingo plus, Loto 7 od 39 brojeva i Loto plus i Džoker.

Insajder tim je u 2018. godini imao gotovo 670 miliona dinara poslovnih prihoda dok je dnevni list Informer, prema podacima Saveta za štampu, prekršio Kodeks novinara Srbije 600 puta samo u periodu avgust-decembar 2018.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

OEBS objavio specijalni izveštaj o zloupotrebama pravosudnog sistema protiv medija

Helsinki, 03. decembar 2021. – Pored pretnji fizičkim i online nasiljem, mnogi novin…