Naslovna Civilno društvo Izložbom “Sve naše suze” otvoren festival “Mirdita dobar dan”

Izložbom “Sve naše suze” otvoren festival “Mirdita dobar dan”

2 minuta za čitanje
0
112
Otvaranje izložbe "Sve naše suze"

Beograd, 25. maj 2022. –  Otvaranjem izložbe “Sve naše suze” započeo je, u Beogradu, festival “Mirdita dobar dan“, koji će se održavati na više lokacija, do 28. maja.

Izložba obuhvata 34 fotografije, koje su napravila fotografi iz Srbije, sa Kosova i Severne Makedonije. To su priče žrtava iz regiona“, rekla je Teodora Zahirović, iz Građanskih inicijativa, napominjući da je ovo način da se što jače čuje glas porodica ubijenih i nestalih koje još čekaju pravdu.

Prema njenim račima, ovo je i način da se pokrenu nove inicijative za građenje trajnog mira i deo je šireg regionalnog projekta, uz podršku Evropske unije.

Kuluturu i umetnost koristimo u uspostavljanju pokidanih veza, ali ne zanemarujemo činjenice o tome šta se dešavalo“, rekla je Sofija Todorović, iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Povodom protesta omladine Demokratske stranke Srbije, održanog danas ranije ispred mesta gde je otvorena izložba, u Endžio Habu, rekla je da je to “manipulacija“, napominjući da su na kroz fotografije, na izložbi, date i priče žrtava iz srpskog naroda.

Na izložbi su se obratili i autori fotografija, uz poruku da je bilo i previše suza, bola i tuge. Izložba se može pogledati do 1. juna, a zatim se seli u Skoplje i Prištinu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Beogradski Prajd 2023. biće održan 9. septembra

Beograd, 26. septembar 2022. – Beogradska Parada ponosa zakazana je za drugi vikend …