Naslovna Civilno društvo Izvod iz Plana rada Vlade za 2019. godinu – propisi i javne politike od značaja za civilno društvo

Izvod iz Plana rada Vlade za 2019. godinu – propisi i javne politike od značaja za civilno društvo

2 min read
0
85
izveštaj

Beograd, 11. mart 2019. –  Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom izradila je Izvod iz Plana rada Vlade za 2019. godinu kao nastavak dobre prakse otpočete prethodne godine.

Iz Kancelarije navode da je Izvod pripremljen sa idejom da se na ovaj način organizacije civilnog društva blagovremeno informišu o propisima i dokumentima javnih politika koje Vlada Republike Srbija planira da usvoji tokom 2019. godine.

Shodno tome, od organizacija civilnog društva se očekuje da se angažuju u praćenju i uključivanju u pripremu propisa i dokumenata kroz učešće u radnim grupama, javnim konsultacijama i javnim raspravama, upućivanjem inicijativa nadležnom predlagaču ili na drugi primeren način, kao i u praćenju njihovog donošenja i kasnije primene.

Kancelarija skreće pažnju da se u Izvodu nalaze oni propisi i strateška dokumenta koji su od značaja za šire civilno društvo, tako da postoji mogućnost da Izvod ne sadrži pojedine propise značajne za neku od oblasti u kojima deluju organizacije civilnog društva.

U tom smislu, Izvod je orijentacionog karaktera, dok je za sveobuhvatan pregled propisa relevantan jedino Plan rada Vlade za 2019. godinu koji je dostupan na sajtu Generalnog sekretarijata Vlade, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kuća ljudskih prava: Zaustaviti dalju polarizaciju između građana i države

Beograd, 18. mart 2019. – Kuća ljudskih prava i demokratije najoštrije osuđuj…