Naslovna Politika Janković: Lutovac razmišlja drugačije od Šutanovca, saradnja je moguća

Janković: Lutovac razmišlja drugačije od Šutanovca, saradnja je moguća

2 min read
0
471
Saša Janković

Beograd, 4. jun 2018. – Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković ocenio je da je nakon izbora novog rukovodstva saradnja sa Demokratskom strankom (DS) moguća, ali da to zavisi od toga u kom će pravcu ići ta stranka.

U izjavi za agenciju Beta, Janković je rekao da PSG i DS imaju političko-vrednosne sličnosti na kojima bi se mogla graditi bliža saradnja.

"Izjave Dragana Šutanovca da će DS svoje predloge za izmenu Ustavu slati Aleksandru Vučiću, odluka da ne bojkotuje izbore u Pećincima, već da na njih ide u koaliciju sa Nenadom Čankom bili su samo deo razloga zbog kojih smo se distancirali od Demokratske stranke. Mislima da Lutovac razmišlja drugačije", rekao je Janković.

On je ocenio da osnovna tema svih razgovora između PSG i DS mora da bude borba za fer izborne uslove.

"Pokret slobodnih građana će opoziciji predložiti niz ozbiljnih izmena izbornog procesa radi sprečavanja zloupotreba koje izbore, kako ih sada vlast sprovodi, čine čistom krađom", dodao je predsednik PSG.

Janković je dodao da bi iza tih izmena mogle da stanu sve opozicione stranke, a i "međunarodna zajednica, iz principijelnih razloga, ne bi mogla da ih ne podrži".

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Presburger: Nesumnjiv politički uticaji i politički pritisci na uređivačku politiku manjinskih medija

Subotica, 22. oktobar 2018. – Mediji u Srbiji nisu potpuno slobodni, a taj zaključak…