Naslovna Politika Janković: Odnos prema novinarima i novinarstvu mora se što pre unaprediti

Janković: Odnos prema novinarima i novinarstvu mora se što pre unaprediti

2 min read
0
97
Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Beograd, 3. maj 2019. – Odnos prema novinarima i novinarstvu se mora što pre unaprediti, izjavila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Poverenica Janković oglasila se povodom Svetskog dana slobode medija i ukazala da je na državi obaveza i odgovornost da te vrednosti očuva i zaštiti.

Poverenica je naglasila da je prošla godina bila puna teških trenutaka za novinare imajući u vidu brojne napade, pretnje i pritisake, posebno na društvenim mrežama.

Ona ukazuje da lista medijskih sloboda Reportera bez granica za 2019. pokazuje prilično zabrinjavajuće podatke, a ako se tome doda i sve lošiji materijalni položaj medijskih profesionalaca, koji rade za plate koje su na samom dnu lestvice, jasno je da se odnos prema novinarima i novinarstvu mora što pre unaprediti.

Janković podseća da su mediji ključni kanali za informisanje i oblikovanje stavova javnog mnjenja zbog čega je profesionalno i odgovorno informisanje obaveza svih medija uz stalno unapređivanje standarda izveštavanja koji promovišu toleranciju, ravnopravnost i međusobno uvažavanje.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kampanja ekstremnih desničarskih partija nastoji da, za izbore za Evropski parlament, privuče mlade

Brisel, 16. maj 2019. –  Krajnje desničarske evropske partije udvaraju se mladi…