Naslovna Politika Janković: Odnos prema novinarima i novinarstvu mora se što pre unaprediti

Janković: Odnos prema novinarima i novinarstvu mora se što pre unaprediti

2 minuta za čitanje
0
218
Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Beograd, 3. maj 2019. – Odnos prema novinarima i novinarstvu se mora što pre unaprediti, izjavila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Poverenica Janković oglasila se povodom Svetskog dana slobode medija i ukazala da je na državi obaveza i odgovornost da te vrednosti očuva i zaštiti.

Poverenica je naglasila da je prošla godina bila puna teških trenutaka za novinare imajući u vidu brojne napade, pretnje i pritisake, posebno na društvenim mrežama.

Ona ukazuje da lista medijskih sloboda Reportera bez granica za 2019. pokazuje prilično zabrinjavajuće podatke, a ako se tome doda i sve lošiji materijalni položaj medijskih profesionalaca, koji rade za plate koje su na samom dnu lestvice, jasno je da se odnos prema novinarima i novinarstvu mora što pre unaprediti.

Janković podseća da su mediji ključni kanali za informisanje i oblikovanje stavova javnog mnjenja zbog čega je profesionalno i odgovorno informisanje obaveza svih medija uz stalno unapređivanje standarda izveštavanja koji promovišu toleranciju, ravnopravnost i međusobno uvažavanje.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Teret ekonomske krize na Zapadnom Balkanu, izazvane pandemijom korona virusom, ne sme pasti na leđa radnika i radnica

Beograd, 25. maj 2020. – Duboko zabrinuti podacima koji pokazuju da ekonomske posled…