Naslovna Politika Janković: Predlog Dragana Đilasa nije jedini, PSG je već predložio 11 principa na kojima treba zasnivati saradnju opozicije

Janković: Predlog Dragana Đilasa nije jedini, PSG je već predložio 11 principa na kojima treba zasnivati saradnju opozicije

4 min read
0
351
Saša Janković

 Beograd, 11. april, 2018. –   Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je da predlog bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa za formiranje jakog opozicionog saveza nije jedini, da ima više predloga različitih aktera, da su svi ozbiljni i da ni sa jednim nisu do kraja zadovoljni.

"Dragan Đilas je uputio jedan predlog, nije to jedini predlog koji je na stolu. To je jako, jako ozbiljan posao, ogromna su očekivanja od tog našeg dogovora i mi želimo da ga uradimo kvalitetno, tako da ne razočaramo građane Srbije, da ovo ne bude još jedna priča od ujutru do uveče", kazao je Janković za televiziju N1.

On je rekao da će kada budu imali dogovor sa kojim su zadovoljni i kada taj posao bude završen kako treba,  izaći će pred građane Srbije sa takvim dogovorom, koji ima suštinu i garantuje bolji život u Srbiji slobode i pravde.

Janković je kazao da Đilasov predlog nije jedini predlog, ali nije želeo da govori o drugim predlozima. "To je jako ozbiljan posao. Zar neko misli da se preko noći može napraviti dogovor koji će promeniti realnost u Srbiji", kazao je Janković.

Upitan da li PSG ima uslove za saradnju, Janković je kazao da PSG ima svoj predlog kako savez treba da izgleda i podsetio na 11 principa pokreta na kojima treba da se zasniva saradnja opozicije.

Navodeći da je formiranje saveza strašno odgovoran posao, Janković je istakao da ne žele da iznevere građane Srbije i da zato žele da pronađu najbolji način da izađu ispred građana sa najboljim predlogom.

"Hoću da napravimo nešto od čega će građani imati korist", rekao je lider PSG i dodao da se uopšte ne bori za mesto lidera opozicije i da mu nije problem da stane u drugi red.

Upitan da li je tačno da se u prvom predlogu tražilo zamrzavanje rada u strankama, Janković je odgovorio potvrdno. "Ne možete od više malih, slabih grupica napraviti nešto jako. Mi moramo da imamo jasne politike, jasnu viziju Srbije u kojoj želimo da živimo", kazao je on.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…