Naslovna Politika Janković: Proevropska i konzervativna opozicija naći će način da sarađuju kako bi smenile ovu nakaradnu vlast

Janković: Proevropska i konzervativna opozicija naći će način da sarađuju kako bi smenile ovu nakaradnu vlast

4 min read
0
444
Saša Janković

Niš, 01. avgust 2018. –  Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je u Nišu da postoje razlozi za sumnju da zbog interesa jedne privatne kompanije Niš ostaje bez aerodroma.

Janković je na tribini koju je organizovao PSG objasnio da su putnici iz Beograda počeli da lete sa niškog aerodroma jer su kompanije s niskim cenama karata "proterane" sa beogradskog aerodroma onda kada je kompanija Etihad preuzela vlasništvo nad Er Srbijom.

"Etihadu ne odgovara takva konkurencija, ali pitanje je da li je nama kao državi bitno šta odgovara Etihadu ili šta odgovara državi", kazao je Janković.

On je rekao da građanima odgovaraju jeftine karte i ako neko pokušava da sačuva nečiji ekstra profit tako što će da gasi niški aerodrom ili mu nameće uslove koji odgovaraju nekoj avio kompaniji, "onda je to zločin".

Janković je rekao da vlast Srbiju "puno košta" i da oni koji žele da je smene "nemaju više pravo na grešku".

"Svaki dan tonemo sve dublje i svaki dan neko od nas to plaća životom, imovinom, sigurnošću, zdravljem. Ova vlast opstaje na problemima, obesmislila je i državu i institucije, a vodi računa pre svega o svojim skrivenim interesima", rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, unutar opozicije postoje razlike, odnosno Pokret slobodnih građana ima drugačiju viziju Srbije od Saveza za Srbiju, ali da cela opozicija deli zajedničku svest da je vlast u Srbiji "pogubna za sve".

"Mi smo za evropsku, demokratsku, građansku, modernu i decentralizovanu Srbiju, dok je drugi deo opozicije konzervativniji. Te dve opozicione linije će se u jednom momentu susresti, odnosno naći način da sarađuju kako bi smenile ovu nakaradnu vlast", rekao je Janković.

Tribini Pokreta slobodnih građana Srbije prisustvovali su predstavnici nekoliko opozicionih stranaka poput Demokratske i Socijaldemokratske stranke, ali i nekoliko članova Srpske napredne stranke.

Janković se obratio prisutnim članovima SNS-a i ocenio da su došli da vide "šta ta strašna opozicija govori i radi", što je izazvalo aplauz u sali.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…