Naslovna Vesti Srbija Janković: U Srbiji je “puštena diktatura” koja će morati da bude “što pre privezana” zbog dobrobiti svih građana Srbije

Janković: U Srbiji je “puštena diktatura” koja će morati da bude “što pre privezana” zbog dobrobiti svih građana Srbije

5 minuta za čitanje
0
337
Saša Janković

Beograd, 3. novembar 2018. – Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) i Građanskog bloka 381 Saša Janković ocenio je da je u Srbiji “puštena diktatura” koja će kako je rekao, morati da bude “što pre privezana” zbog dobrobiti svih građana Srbije.

Reagujući na naslovnu stranu “Ilustrovane politike” od 30. oktobra sa natpisom “Psi su pušteni”, koja po ocenama novinarskih udruženja predstavlja “klasičan poziv na linč nezavisnih novinara i medija, ali i svih onih koji imaju kritičan odnos prema vlasti u Srbiji”, Janković je kazao da kao bivši novinar “veoma dobro” zna koliko je takva naslovna strana opasna.

Novinari nisu psi, to bi Aleksandar Vučić trebalo da zna iako je bio ministar informisanja u vreme Slobodana Miloševića. Ni pušteni psi nisu opasni, opasno je kada je puštena diktatura a ona je puštena u Srbiji i tu diktaturu ćemo morati da privežemo, što pre to bolje, prvenstveno zbog dobrobiti svih građana Srbije”, kazao je Janković novinarima ispred Predsedništva Srbije.

On je optužio aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) da pokušavaju da se “obruše” na ljude koji potpisuju peticiju za smenu Aleksandra Vučića sa funkcije predsednika države, navodeći da je juče pored štanda PSG na Novom Beogradu “verbalno maltretirana” majka sa bebom koja je potpisala inicijativu za razrešenje Vučića.

Aktivisti SNS-a su joj rekli znaš li ko ti daje dečiji dodatak, kao što su starijim građanim rekli znaš li ko ti daje penziju. Penziju ne daje niko, ona je zarađena, dečiji dodatak ne daje niko, to je pravo uspostavljeno zakonom i nije to ničiji lični novac da ga deli po svom nahođenju. To bi u pravnoj državi, kakvu više nemamo, bilo pravilo”, kazao je Janković.

On je pozvao građane da dignu glas protiv takvog postupanja, navodeći da to nije pitanje samo aktivista bilo koje opozicione stranke već svakog građanina Srbije.

Penzije su naše, ne pripadaju bilo kojoj vlasti. Građani treba da dignu glavu, ovo je njihova zemlja. Treba slobodno da šetaju, da iskazuju političke stavove, da kritikuju a novinari slobodno da objavljuju i da pišu”, kazao je lider PSG.

Prethodno su aktivisti Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 postavili ispred Predsedništva Srbije table sa natpisima “Pušteni psi nisu zlo”, “Zašto živimo u getu”, “Zašto ljudi nisu bezbedni”.

Skup ispred Predsedništtva Srbije protekao je bez incidenata a obezbeđivao ga je veliki broj uniformisanih i policajaca u civilu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Evropska komisija predstavila Akcioni plan za promociju rodne ravnopravnosti i osnaživanje žena

Brisel, 25. novembar 2020. – Evropska komisija je predstavila Akcioni plan za promoc…