Naslovna Politika Javna rasprava o Programu ekonomskih reformi

Javna rasprava o Programu ekonomskih reformi

2 min read
0
454
Ministarstvo finansija

Beograd, 8. januar 2018. – U cilju pripreme za proces ekonomskog i fiskalnog nadzora unutar EU, Republika Srbija, kao država kandidat za prijem u članstvo EU, u pretpristupnom periodu izrađuje dokument pod nazivom Program ekonomskih reformi („Economic Reform Programme“ – ERP).

Ministarstvo finansija, uz podršku Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, poziva sve zainteresovane da dostave svoje komentare i sugestije na nacrt Programa ekonomskih reformi (ERP) 2018-2020., na elektronsku adresu: erp@mfin.gov.rs do 19. januara 2018. godine.

U širem kontekstu, ekonomsko upravljanje („economic governance“) podrazumeva definisanje i prioritizaciju strukturnih reformi, u cilju otklanjanja prepreka privrednom rastu i razvoju, kao i povećanju konkurentnosti nacionalne ekonomije.

ERP je prenosni („rolling“) program tako da svaki novi ciklus njegove izrade treba da, u izvesnoj meri predstavlja kontinuitet u oblasti prioriteta. Ciklus počinje juna svake godine izdavanjem detaljnih smernica od strane Evropske komisije za Zapadni Balkan i Tursku, a završava se maja naredne godine usvajanjem zajedničkih zaključaka na na sastanku Saveta EU za ekonomska i finansijska pitanja u Briselu. U toku je četvrti ciklus izrade ERP –a za period 2018 – 2020.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…