Naslovna Borba protiv korupcije Javni konkurs za dodelu sredstava OCD u oblasti borbe protiv korupcije

Javni konkurs za dodelu sredstava OCD u oblasti borbe protiv korupcije

2 minuta za čitanje
0
480
Konkurs Agencija za borbu protiv korupcije

Beograd, 29. oktobar 2019. – Agencija za borbu protiv korupcije objavila je konkurs za dodelu sredstava za 2019. godinu za predloge projekata organizacija civilnog društva u okviru programa za borbu protiv korupcije.

Rok za podnošenje predloga projekata je 9. novembar 2019. godine.

Agencija dodeljuje finansijska sredstva za realizaciju jednog projekta udruženju čiji predlog projekta, prema definisanim kriterijumima, bude ocenjen kao najbolji.

Opšti cilj konkursa: Podržan razvoj i jačanje integriteta, javne odgovornosti i transparentnosti rada organa javne vlasti sa ciljem da se unapredi borba protiv korupcije.

Specifični ciljevi konkursa: a) Povećanje transparentnosti i unapređenje učešća javnosti pri kreiranju javnih politika na lokalnom nivou; b) Razvijanje i unapređenje metodologije za praćenje ispunjenosti obaveza javnih funkcionera i organa javne vlasti, kao i političkih subjekata iz Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Zakona o finansiranju političkih aktivnosti radi pružanja pomoći Agenciji za borbu protiv korupcije da efikasnije ostvari svoje nadležnosti.

Ukupan iznos sredstava koja se dodeljuju radi realizacije projekta je 1.500.000,00 dinara.

 Podnosilac čijim predlogu projekta budu dodeljena sredstva treba da otvori namenski račun samo za potrebe odobrenog projekta. Agencija zadržava pravo da ne dodeli sredstva ukoliko nijedan od podnetih predloga projekata ne dobije prelaznu ocenu (više od 51% od ukupnog broja bodova, što iznosi 49,5 bodova).

Vreme trajanja projekta je do 12 meseci, a isti mora biti realizovan najkasnije do 31. novembra 2020. godine. Finansijska sredstva biće isplaćena u jednoj tranši nakon potpisivanja ugovora o realizaciji projekta.

Detaljnije informacije i konkursna dokumentacija nalazi se na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…