Naslovna Društvo Jedan od najefikasnijih lekova tokom epidemije je pružanje tačnih, potpunih i pravovremenih informacija

Jedan od najefikasnijih lekova tokom epidemije je pružanje tačnih, potpunih i pravovremenih informacija

4 minuta za čitanje
0
161
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Beograd, 02. jul 2020. –  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je povećan broj žalbi građana toj institiciji zbog nedobijanja informacija u vezi sa epidemijom nakon ukidanja vanrednog stanja 7. maja, proglašenog zbog epidemije korona virusa.

Tražene informacije se uglavnom odnose na broj obolelih i preminulih, kao i na opremljenost zaštitnom opremom i sredstvima za lečenje, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je do 7. maja izjavljeno 10 žalbi, a od tada 43 žalbe i najveći broj njih je protiv organa javne vlasti na lokalnom nivou.

Paralelno sa ovim trendom u javnosti su se pojavile sumnje u tačnost zvanično objavljenih informacija o broju zaraženih i preminulih lica, ali nažalost i veliki broj dezinformacija koje se šire društvenim mrežama od strane neodgovornih pojedinaca“, piše Poverenik.

U saopštenju se naglašava da se to dovodi do porasta straha, panike i nespokojstva među stanovništvom u „ionako teškoj situaciji i krizi“ izazvanoj virusom.

Zbog toga, ta institucija je istakla da je jedan od „najefikasnijih lekova“ u ovakvoj situaciji pružanje tačnih, potpunih i pravovremenih informacija koje su od značaja za zaštitu zdravlja stanovništva.

To je pre svega dužnost i obaveza organa javne vlasti, ali i svih medija, kako elektronskih, tako i štampanih, da o svemu u vezi sa aktuelnom situacijom izveštavaju istinito i pravovremeno“, dodaje Poverenik.

S tim u vezi, Poverenik je podsetio da su informacije kojima raspolažu organi vlasti, a koje se odnose na ugrožavanje, odnosno zaštitu zdravlja stanovništva i životne sredine, hitnog karaktera.

U odnosu na njih opravdani interes javnosti da zna uvek postoji i organ vlasti ne može da dokazuje suprotno. Po zahtevima za pristup takvim informacijama organ javne vlasti je dužan da postupi bez odlaganja, a najkasnije u roku od 48 sati od prijema zahteva“, piše Poverenik.

U tom smislu Poverenik će preduzeti sve mere, u skladu sa zakonom, iz svoje nadležnosti da se pravo javnosti da zna zaštiti na najbolji mogući način, dodaje se.

Poverenik je apelovao na sve organe vlasti, ne samo da hitno i bez odlaganja postupaju po zahtevima kojima se traže informacije u vezi sa virusom i zaštitom zdravlja stanovništva, već da takve informacije proaktivno objavljuju, bez čekanja da neko podnese zahtev.

Pravovremeno, potpuno i tačno informisanje javnosti izvesno može doprineti smirivanju tenzija u društvu i povećanju poverenja građana u rad organa javne vlasti“, ocenjeno je u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

WWF Adria: Očuvane reke su preduslov za razvoj Srbije

Beograd, 04. avgust 2020. – Često se u neformalnim razgovorima može čuti kako je …