Naslovna Politika Jeremić: Niko u svetu ozbiljno ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu

Jeremić: Niko u svetu ozbiljno ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu

3 minuta za čitanje
0
708
Vuk Jeremić

Beograd, 9. jul 2018. – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, čija će ključna tačka politike o Kosovu biti otpor potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN.

"Na pitanju Kosova i Metohije moramo povući crvenu liniju i ujediniti se protiv naprednjačke vlasti koja je počela da priprema javnost za svoj pristanak na članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama", rekao je Jeremić na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbor Narodne stranke Palilula.

Jeremić je naveo da je Narodna stranka to definisala kao prioritet tokom pregovora oko Saveza za Srbiju, i istakao da je postignut dogovor po tom pitanju.

Predsednik Narodne stranke je rekao da su formulisani zajednički programski ciljevi i da je sporazum o osnivanju Saveza za Srbiju spreman za potpisivanje, te da se nada da će se to dogoditi do kraja ovog meseca.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, istakao je da niko u svetu ozbiljno ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu, dok članstvo u Evropskoj uniji neće biti moguće još dugi niz godina.

"Jedina 'nagrada' koja se Srbiji nudi za potpisivanje kosovske stolice u UN jeste još četiri godine Aleksandra Vučića na našoj grbači sa prećutnom podrškom Zapada za njegove primitivne ispade, razaranje institucija i pljačku državnih resursa. Na to samo mogu da kažem ne, hvala. Ne smemo dozvoliti Vučiću da pređe Rubikon kosovske izdaje i pređe na sledeći 'projekat mira' u regionu demontiranje Republike Srpske", rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, stav Narodne stranke o Kosovu i Metohiji je umeren, racionalan i državotvoran.

"Od tog stava nema odstupanja i to će biti i politika Saveza za Srbiju", rekao je Jeremić.

Na skupu su govorili i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Vladimir Dobrosavljević.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Palilula izabran je Miroslav Samardžić.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Mesečna primanja Dušana Bajatovića prelaze 20.000 evra odnosno 40 puta više od iznosa prosečne plate u Srbiji

Beograd, 02. jun 2020. – Državni funkcioneri u Srbiji u proseku primaju platu oko 1.…