Naslovna Politika Jerkov: Nijedan odgovoran politički akter ne sme unapred odbaciti predlog da EU posreduje u dijalogu oko izbornih uslova

Jerkov: Nijedan odgovoran politički akter ne sme unapred odbaciti predlog da EU posreduje u dijalogu oko izbornih uslova

2 minuta za čitanje
0
274
Aleksandra Jerkov

Beograd, 19. septembar 2019. – Poslanica Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov kazala je da je vest da je Evropski parlament spreman da posreduje u dijalogu oko izbornih uslova odlična za građane i da pruža šansu koju nijedan, kako je ocenila, odgovoran politički akter ne sme unapred da odbaci.

Ovo je ujedno i ispunjenje zahteva opozicionih poslanika koje su u više navrata iznosili, što evropskim parlamentaracima, tako i drugim zvaničnicima Evropske unije, stavljajući jasno do znanja da pod ovim i ovakvim izbornim uslovima teško možemo izaći na izbore i tražeći njihovu pomoć za izgradnju demokratije u Srbiji“, rekla je Jerkov za agenciju Beta.

Jerkov je kazala da Evropska unija već izvesno vreme otvoreno govori o nedostatku, kako je navela, fundamentalnih prava u Srbiji i o mnogim drugim problemima sa demokratijom i vladavinom prava.

I zato ova ponuda za medijaciju upravo jeste jedan od načina da se i Evropska unija uključi u njihovo rešavanje i mi tu ponudu treba da prihvatimo, kao proevropska politička snaga kojoj je u interesu postizanje demokratskih i fer izbornih uslova i rešavanje problema, a ne njihovo produbljivanje“, rekla je Jerkov za agenciju Beta.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Kontinuirano urušavanje radnih prava od strane vlasti za posledicu ima nedovoljno sindikalno organizovanje

Beograd, 24. februar 2020. – U Srbiji opada broj članova sindikata, a krivicu za to snose …