Naslovna Politika Evropska unija Još 3,1 milion evra za poboljšanje položaja romske zajednice u Srbiji

Još 3,1 milion evra za poboljšanje položaja romske zajednice u Srbiji

2 min read
0
440
romska zastava

Beograd, 1. januar 2019. – Novih 3,1 milion evra za sprovođenje aktivnosti na poboljšanju položaja života Roma i Romkinja u Srbiji obezbeđeno je kroz program Evropske unije IPA 2014, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure obezbedilo je sufinansiranje.

Posle programa izgradnje komunalne infrastrukture za Rome i Romkinje vrednog 9,2 miliona evra, koji se već sprovodi, potpisan je ugovor kojim je obezbeđen novi 3,1 milion evra za sprovođenje programa “Poboljšanje socioekonomskih uslova života romske populacije”, saopštilo je ministarstvo.

Program, koji će trajati dve godine, odnosi se na razvoj poststandardnih romskih naselja kroz izradu tehničke i planske dokumentacije za u najmanje 30 romskih naselja u Srbiji.

Cilj projekta je stvaranje preduslova za trajna stambena rešenja i obezbeđivanje komunalne infrastrukture za pripadnike romske populacije.

Jedan od ciljeva projekta je i podrška postojećim mobilnim timovima i pomoć pri formiranju novih mobilnih timova. Novi mobilni timovi će biti formirani za 100 neformalnih romskih naselja, u onim opštinama i gradovima u kojima nisu bili formirani, a u cilju povećane socijalne uključenosti Roma i Romkinja, prenosi Delegacija EU u Republici Srbiji.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…