Naslovna Vesti Evropska unija Još 3,1 milion evra za poboljšanje položaja romske zajednice u Srbiji

Još 3,1 milion evra za poboljšanje položaja romske zajednice u Srbiji

2 minuta za čitanje
0
1,144
romska zastava

Beograd, 1. januar 2019. – Novih 3,1 milion evra za sprovođenje aktivnosti na poboljšanju položaja života Roma i Romkinja u Srbiji obezbeđeno je kroz program Evropske unije IPA 2014, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure obezbedilo je sufinansiranje.

Posle programa izgradnje komunalne infrastrukture za Rome i Romkinje vrednog 9,2 miliona evra, koji se već sprovodi, potpisan je ugovor kojim je obezbeđen novi 3,1 milion evra za sprovođenje programa “Poboljšanje socioekonomskih uslova života romske populacije”, saopštilo je ministarstvo.

Program, koji će trajati dve godine, odnosi se na razvoj poststandardnih romskih naselja kroz izradu tehničke i planske dokumentacije za u najmanje 30 romskih naselja u Srbiji.

Cilj projekta je stvaranje preduslova za trajna stambena rešenja i obezbeđivanje komunalne infrastrukture za pripadnike romske populacije.

Jedan od ciljeva projekta je i podrška postojećim mobilnim timovima i pomoć pri formiranju novih mobilnih timova. Novi mobilni timovi će biti formirani za 100 neformalnih romskih naselja, u onim opštinama i gradovima u kojima nisu bili formirani, a u cilju povećane socijalne uključenosti Roma i Romkinja, prenosi Delegacija EU u Republici Srbiji.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

OEBS objavio specijalni izveštaj o zloupotrebama pravosudnog sistema protiv medija

Helsinki, 03. decembar 2021. – Pored pretnji fizičkim i online nasiljem, mnogi novin…