Naslovna Civilno društvo Kako do jeftinijeg računa za telefon? Odgovor treba da ponudi novo zakonsko rešenje

Kako do jeftinijeg računa za telefon? Odgovor treba da ponudi novo zakonsko rešenje

4 min read
0
390

Beograd, 21. novembar 2016 – Predstavnici Kampanje za zaštitu korisnika usluga mobilne telefonije Telefol Srbija prisustvovali su okruglom stolu u okviru javne rasprave o donošenju novog Zakona o elektronskim komunikacijama, u toku koje su skrenuli pažnju na probleme registrovane u kontaktu sa građanima.

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, koje je pokrenulo ovu kampanju, Savo Manojlović, pozdravio je delimično usaglašavanje sa evropskom regulativom postignuto ovim nacrtom zakona (podsećajući da je, prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU, rok za to istekao pre skoro pola decenije), posebno se osvrćući na to što, prema novom Zakonu, period važenja pretplatničkog ugovora koji operator zaključuje sa potrošačem na određeno vreme, ne može biti duži od 24 meseca, pri čemu je operator, istovremeno, u obavezi da potrošaču omogući zaključenje pretplatničkog ugovora na određeno vreme, sa periodom važenja od 12 meseci.

Tim Telefol Srbija založio se i za normiranje brojnih drugih obaveza mobilnih operatora (odnosno prava korisnika) koje do sada ili nisu bile usklađene sa pravnim propisima, ili nisu bile poštovane.

Navodeći raznovrsne primere kršenja propisa i/ili nefer postupanja prema korisnicima – koje su oni u prethodnom periodu prijavljivali putem aplikacije, kao i posredstvom call centra – Telefol Srbija izdvojio je činjenicu da veliki broj korisnika prijavljuje neosnovano uvećane račune i po nekoliko desetina puta, kao i to što se mnogi korisnici žale na naplatu usluga poput smsova sa dodatom vrednošću, koje nikada nisu aktivirali.

Takođe, kampanja Telefol Srbija i korisnici okupljeni oko nje zahtevali su da se zakonom uvede opcija tarifiranja razgovora zaokruživanjem na sekunde, koju bi mobilni operateri u praksi omogućavali nuđenjem paketa u kojima se razgovori ne zaokružuju na minute.

Imajući u vidu sve navedeno, pravni tim Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti će u narednom periodu dostaviti Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija pravna rešenja kojima bi se problemi u praksi stavili u normativne okvire.

Kampanju za zaštitu korisnika usluga mobilne telefonije sprovode Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i Srbija u pokretu, a projekat je finansijski podržan i od strane Fonda za otvoreno društvo.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

U Srbiji se obeležava Dan sećanja na žene žrtve nasilja

Pančevo, 17. maj 2019. – Nasilje prema ženama je globalni fenomen koji utiče na živo…