Naslovna Civilno društvo Kako menjati Ustav?

Kako menjati Ustav?

3 minuta za čitanje
0
862
Ustav Republike Srbije

Beograd, 13. maj 2017. (EPuS) – Evropski pokret u Srbiji organizuje javnu raspravu Kako menjati ustav? povodom predstavljanja predloga praktične politike Neophodnost izmene odredaba Ustava Srbije o načinu njegove promene u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji, autorke prof. dr Jelena Jerinić sa Pravnog fakulteta Univerziteta Union.

Na skupu će javnosti i odlučiocima biti predloženo konkretno rešenje za promenu Ustava Srbije, u okviru pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Rasprava se održana u ponedeljak, 15. maja 2017. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta Union (Goce Delčeva 36, Srednja sala) sa početkom u 15.30 časova.

Na javnoj raspravi će govoriti:

  • ·         dr Vladimir Međak, Evropski pokret u Srbiji,
  • ·         prof. dr Jelena Jerinić, Pravni fakultet, Univerzitet Union,
  • ·         prof. dr Violeta Beširević, Pravni fakultet, Univerzitet Union,
  • ·         prof. dr Tanasije Marinković, Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu.

Moderator: Đorđe Mićić.

Postoji saglasnost da će Ustav Srbije biti menjan bar dva puta u tom procesu. Složeni postupak za promenu Ustava usporiće ili produžiti period potreban za izmene u vezi sa pristupanjem, ali i bilo koju drugu izmenu Ustava koja se smatra neophodnom. Zbog toga je potrebno izmeniti odredbe Ustava o njegovoj reviziji, bilo u okviru preporučene totalne revizije Ustava, bilo zajedno sa prvim izmenama pojedinačnih odredaba.

Događaj se organizuje u okviru projekta Promene ustava na putu ka EU koji finansijski podržava ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji, u okviru MATRA programa Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Holandije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…