Naslovna Vesti Srbija Kandić: “Bitno je da Srbija prizna odgovornost za ratne zločine”

Kandić: “Bitno je da Srbija prizna odgovornost za ratne zločine”

2 minuta za čitanje
0
150
Nataša Kandić

Sarajevo, 19. januar 2021. – Srbija ne ide u pravcu da se priznaju žrtve, da se one tretiraju na jednak način, pa je potpuno besmislena priča da li će Srbija danas ili sutra priznati da li se neko aktivistički bavio time, ocenila je Nataša Kandić, nekadašnja direktorka Fonda za humanitarno pravo.

Mnogo je bitnije da Srbija prizna odgovornost i da ne prećutkuje sudske činjenice, da te činjenice koje se odnose na ratne zločine koje su izvršili pripadnici oružanih snaga Srbije, policije, vojske, raznih formacija – da se to prizna, to je najbitnije, rekla je Kandić za emisiju “Izvan okvira” N1 Sarajevo.

Pokazalo se da su u Srbiji pronašli utočište brojni oni koji su optuženi za ratne zločine. Znamo koliko su se godinama mirno skrivali i Radovan Karadžić i Ratko Mladić, kao i razni drugi, dok nije došao neki trenutak da oni više nisu važni za Srbiju pa su hapšeni i predavani, istakla je ona.

Kandić je navela primer Ratka Mladića, koji je prestao da bude važan za Srbiju kada je postao senilna i stara osoba koja nije u stanju uopšte da predstavi šta je radio u ratu.

Mi za sve vreme suđenja nismo mogli da čujemo ni jednu rečenicu sa nekim ozbiljnim podatkom koji on iznosi. To je potpuno senilna osoba koja ponavlja da se genocid nije dogodio i govori da je on došao da Srbima vrati njihovu Srebrenicu, istakla je Kandić.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…