Naslovna Vesti Srbija Kesić: Današnji Studio B je imitacija Miloševićeve “TV Bastilje”

Kesić: Današnji Studio B je imitacija Miloševićeve “TV Bastilje”

2 minuta za čitanje
0
511
Zoran Kesić

Beograd, 11. decembar 2018. – Današnji Studio B je imitacija Miloševićeve "TV Bastilje", brutalno laganje, etiketiranje nepodobnih, pretvaranje reporterskog izveštaja u lični komentar, novinari kao politički komesari, televizija kao glasilo partije i ostalih, izjavio je za Danas novinar Zoran Kesić, koji je nekada radio u toj tv kući.

Danas gledajući "moj" Studio B, osećam samo tugu i prezir, rekao je Kesić.

On je dodao da ne bi komentarisao pominjanje Ivana Ivanovića, Draže Petrovića i njega "u preopoznatiljivom triku zamene teza i mešanja baba i žaba 'a što ne osudite njih'" i dodaoda mu je muka da dokazuje očigledno i demantuje "laž koja se vidi iz aviona".

Umesto komentara na ovakvo izveštavanje zamolio bih pre svega građane da iskuliraju sa komentarima mržnje i pretnjama i sram bilo pojedine zbog onoga što pišu, istakao je Kesić.

Jasno mi je zašto ste ljuti, ali nije ta konkretna devojčica neko na koga treba da fokusirate bes, poručio je Kesić, povodom komentara na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić sa protesta u Beogradu.

Kesić je za Danas potvrdio i informacije prema kojima je desetoro zaposlenih na Studiju B dobilo otkaz kao tehnološki višak, a posao će u narednom periodu izgubiti još 20 zaposlenih

Jednoj od zaposlenih koja se nalazi na spisku prijateljski je "savetovano" da se učlani u SNS kako bi zadržala posao, piše Danas.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

U 2021. uhapšeno najviše novinara u poslednjih dvadesetak godina

Pariz, 16. decembar 2021. – U svetu je tokom ove godine uhapšeno 488 novinara i medi…