Naslovna Kultura Književnost Knjiga pesama Dušana Teodorovića u izdanju Arhipelaga

Knjiga pesama Dušana Teodorovića u izdanju Arhipelaga

2 minuta za čitanje
0
340
Dušan Teodorović

Beograd, 16. oktobar 2019. – Knjiga pesama Dušana Teodorovića Kad je dabar sreo vidru je objavljena u izdanju Arhipelaga u ediciji Mali Arhipelag.

Teodorovićeve pesme prati odlični crteži Lidije Taranović.

Kad je dabar sreo vidru je prva knjiga pesama Dušana Teodorovića koga javnost zna kao akademika, univerzitetskog profesora i prepoznatljivu javnu figuru.

Mnoga čuda su se desila kad je dabar sreo vidru. I ta čuda još traju i pozivaju vas da ih svakako upoznate.

U ovim pesmama odgovara se na pitanja šta se sve nalazi u vreći za snove, gde žive dobre ale i sa kojim sve životinjama traje najbolja zabava?

O nekim od tih čuda akademik Dušan Teodorović je napisao neodoljive pesme koje je lepo čitati, lako pamtiti i sa zadovoljstvom prenositi drugima.

Tako su nastale ove pesme za decu i decu u odraslima.

Pesme Dušana Teodorovića su zanimljive i duhovite, igrive i vedre, ispunjene jezičkim obrtima, maštom punom slobode, istinskom radošću igre i otvorenim odnosom prema novim i mladim čitaocima.

Kao da je to oduvek bila njegova osnovna profesija, Dušan Teodorović piše poeziju za decu sa zadivljujućom veštinom i besprekornim ritmom. Njegove pesme su duhovite, maštovite i pitke, a iz njih deca takođe mogu i mnogo da nauče”, kaže književnica Jelena Lengold povodom knjige Kad je dabar sreo vidru.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Književnost
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

“Dnevnik jednog građanina” Đorđa Bobića u izdanju Arhipelaga

Beograd, 05. avgust 2020. – Nova knjiga arhitekte i pisca knjiga o gradu Đorđa Bobića Dnev…