Naslovna Politika Kolegijum nedeljnika Vreme, u otvorenom pismu, traži od direktora Kosovske policije brzu i temeljnu istragu o požaru u automobilu

Kolegijum nedeljnika Vreme, u otvorenom pismu, traži od direktora Kosovske policije brzu i temeljnu istragu o požaru u automobilu

3 min read
0
125
potpisivanje

Beograd, 09. januar 2019. – Kolegijum nedeljnika "Vreme" zatražio je u otvorenom pismu od direktora Kosovske policije Ašita Kalaja da se sprovede brza i temeljna istraga o požaru u automobilu kojim se sa Kosova vraćala tročlana ekipa "Vremena" sa kolegom iz portala "Le Courrier des Balkans".

Kola su buknula iznenada i to se desilo neposredno pred administrativnim prelazom Jarinje u večernjim satima 4. januara, a sve četvoro putnika bezbedno je napustilo vozilo koje je u potpunosti izgorelo.

Ekipa "Vremena" se vraćala iz Kosovske Mitrovice u kojoj je boravila radi intervjua sa Tatjanom Lazarević, urednicom portala "KosSev.info" i ličnošću godine u izboru uredništva tog nedeljnika.

Policija iz Leposavića je uzela izjave od novinara "Vremena" i zaključila da se vozilo samozapalilo, tako da nije pregledala snimke nadzornih kamera iz Kosovske Mitrovice.

Mada ne tvrdimo da nam je poznat uzrok požara automobila u kome se nalazila ekipa "Vremena", smatramo da je ovaj postupak policije iz Leposavića nedopustiv i opasan, pogotovo sada kada su zaposleni u medijima izloženi teškim pritiscima, zastrašivanju i različitim oblicima nasilja, navodi Kolegijum nedeljnika "Vreme".

U pismu se zahteva: pregled snimaka nadzornih kamera sa parkinga hotela "North city" i iz Ulice kralja Petra oko redakcije "KosSev.info" u Kosovskoj Mitrovici, forenzičko ispitivanje koje će utvrditi razloge požara u kolima i druge adekvatne radnje u delokrugu policije.

Samo na ovaj način može se utvrditi zbog čega je izgorelo vozilo u kom se nalazila ekipa "Vremena", a od vas očekujemo da naložite brzu, efikasnu i temeljnu istragu, zaključuje Kolegijum "Vremena".

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…