Naslovna Društvo Komlen Nikolić: Tužilaštvo da utvrdi kako su informacije o otmici devojčice dospele u javnost

Komlen Nikolić: Tužilaštvo da utvrdi kako su informacije o otmici devojčice dospele u javnost

2 minuta za čitanje
0
206
Lidija Komlen Nikolić

Beograd, 10. januar 2020.  – Predsednica Udruženja tužilaca Srbije (UTS) Lidija Komlen Nikolić izjavila je da smatra da su vesti o otmičaru Ninoslavu Jovanoviću, koje su iznete u pojedinim tabloidima u izdanju za četvrtak, “nagađanje” i da ne predstavljaju detalje istrage koja je u toku.

Komlen Nikolić rekla je agenciji Beta da je u ovom momentu od javnog interesa da nadležni tužilac utvrdi da li su i na koji način su određene informacije dospele u javnost i nakon toga proceni ima li mesta za gonjenje po službenoj dužnosti.

U ovom momentu baratamo nepreciznim informacijama. Pored krivičnog postupka postoje i mehanizmi u Zakonu o javnom informisanju koje tuzilaštvo može da iskoristi“, kazala je ona.

Komlen Nikolić je dodala da je Tužilaštvo u Nišu trenutno jedino koje može da reaguje na te naslove.

Ona je navela da smatra da je jedini način da se otkrije da li je tužilaštvo dostavilo medijima detalje istrage da se u javnost iznese zapisnik, ali je to ocenila “suludim“.

Pojedini tabloidi su na naslovnim stranama doneli izjave uhapšenog Ninoslava Jovanovića o tome kako je danima mučio otetu dvanaestogodišnju devojčicu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorena vrata pravosuđa: O upotrebi društvenih mreža tokom vanrednog stanja

 Beograd, 30. mart 2020. – Moram da priznam da osećam određeno uzbuđenje zbog progla…