Naslovna Politika Kompanija BC Partners kupila većinski deo United Grupe

Kompanija BC Partners kupila većinski deo United Grupe

7 min read
0
135
United Group

Beograd, 4. mart 2019. – Međunarodna investiciona kompanija, BC Partners, je objavila okončanje procesa kupovine većinskog udela United Grupe od investicionog fonda KKR, pošto je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja, navodi se u saopštenju i dodaje da će KKR i menadžment tim United Grupe zadržati značajan manjinski udeo.

Osnovana u Srbiji, sa sedištem u Amsterdamu, naglašava se u saopštenju dostavljenom FoNetu, United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Kroz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i sopstvenu tehnologiju, ona već godinama korisnicima pruža nivo usluge kojom obezbeđuje da ostane lider na tržištu, ističe se u saopštenju.

Kako se podseća, Grupa je tokom proteklih 18 godina proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije, i sada ima više od 4.400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.

Partner u BC Partners Nikos Statopulos oduševljen je okončanjem transakcije i raduje se sledećoj fazi rasta kompanije.

Prema njegovom stavu, United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika.

Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope, ocenio je Statopulos.

Od prvobitnog ulaganja 2014. godine, navodi se u saopštenju, KKR je podržavao nastojanja United Grupe da postane vodeći provajder komunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Optička i kablovska mreža United Grupe, tvrdi se u saopštenju, ima najveću pokrivenost u regionu, obezbeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja.

Generalni direktor KKR Žan-Pjer Sad ponosan je na dostignuća United Grupe u proteklih pet godina.

On smatra da je to sjajan primer istinski konvergentnog komunikacionog i medijskog operatora, sa vodećim inovacijama u uslugama na tržištu.

Ostaćemo posvećeni daljem razvoju United Grupe i radujemo se saradnji sa njenim menadžment timom i BC Partners na daljem rastu kompanija, najavio je Sad.

Prema saopštenju, BC Partners je vodeća međunarodna investiciona kompanija sa 20 milijardi evra u upravljanju koji ulaže u kapital i za kreditiranje.

Osnovana 1986. godine, BC Partners već tri decenije ima aktivnu ulogu u razvoju i oblikovanju evropskog tržišta akvizicija.

Danas izvršni direktori BC Partners posluju na mnogim tržištima kao integrisani tim, kroz kancelarije u Severnoj Americi i Evropi.

Od osnivanja, BC Partners je investirao u 105 kompanija koje su imale ukupnu vrednost od 130 milijardi evra, i trenutno investira iz svog 10.fonda.

U saopštenju je KKR označen kao vodeća globalna investiciona kompanija koja upravlja imovinom kompanija iz različitih industrija, uključujući investicione fondove, energiju, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim menadžerskim partnerstvima koja upravljaju hedž fondovima.

Cilj KKR je da obezbedi atraktivan prinos investitorima, prateći strpljiv i disciplinovan pristup investicijama, zapošljavajući ljude svetske klase i podstičući rast i stvaranje vrednosti, kroz kompanije iz KKR portfolija.

Ulaže sopstveni kapital zajedno sa kapitalom kojim upravlja za investitore u fondovima i obezbeđuje finansijska rešenja i investicione prilike kroz poslovanje na tržištima kapitala.

U saopštenju se ističe da je United Grupa osnovana 2000. godine i da je vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz celog sveta.

United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1 TV), i zajedno sa globalnom OTT uslugom pokriva 3,74 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova, sa 4.400 ljudi koje zapošljava.

Međunarodni investitori United Grupe su KKR i od sada BC Partners, kao većinski vlasnik.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Spasić: Makron promoviše novu viziju Evrope

Beograd, 18. mart 2019. – Francuski predsednik Emanuel Makron predstavio je svoj man…