Naslovna Politika Kompanija BC Partners kupila većinski deo United Grupe

Kompanija BC Partners kupila većinski deo United Grupe

7 min read
0
172
United Group

Beograd, 4. mart 2019. – Međunarodna investiciona kompanija, BC Partners, je objavila okončanje procesa kupovine većinskog udela United Grupe od investicionog fonda KKR, pošto je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja, navodi se u saopštenju i dodaje da će KKR i menadžment tim United Grupe zadržati značajan manjinski udeo.

Osnovana u Srbiji, sa sedištem u Amsterdamu, naglašava se u saopštenju dostavljenom FoNetu, United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Kroz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i sopstvenu tehnologiju, ona već godinama korisnicima pruža nivo usluge kojom obezbeđuje da ostane lider na tržištu, ističe se u saopštenju.

Kako se podseća, Grupa je tokom proteklih 18 godina proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije, i sada ima više od 4.400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.

Partner u BC Partners Nikos Statopulos oduševljen je okončanjem transakcije i raduje se sledećoj fazi rasta kompanije.

Prema njegovom stavu, United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika.

Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope, ocenio je Statopulos.

Od prvobitnog ulaganja 2014. godine, navodi se u saopštenju, KKR je podržavao nastojanja United Grupe da postane vodeći provajder komunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Optička i kablovska mreža United Grupe, tvrdi se u saopštenju, ima najveću pokrivenost u regionu, obezbeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja.

Generalni direktor KKR Žan-Pjer Sad ponosan je na dostignuća United Grupe u proteklih pet godina.

On smatra da je to sjajan primer istinski konvergentnog komunikacionog i medijskog operatora, sa vodećim inovacijama u uslugama na tržištu.

Ostaćemo posvećeni daljem razvoju United Grupe i radujemo se saradnji sa njenim menadžment timom i BC Partners na daljem rastu kompanija, najavio je Sad.

Prema saopštenju, BC Partners je vodeća međunarodna investiciona kompanija sa 20 milijardi evra u upravljanju koji ulaže u kapital i za kreditiranje.

Osnovana 1986. godine, BC Partners već tri decenije ima aktivnu ulogu u razvoju i oblikovanju evropskog tržišta akvizicija.

Danas izvršni direktori BC Partners posluju na mnogim tržištima kao integrisani tim, kroz kancelarije u Severnoj Americi i Evropi.

Od osnivanja, BC Partners je investirao u 105 kompanija koje su imale ukupnu vrednost od 130 milijardi evra, i trenutno investira iz svog 10.fonda.

U saopštenju je KKR označen kao vodeća globalna investiciona kompanija koja upravlja imovinom kompanija iz različitih industrija, uključujući investicione fondove, energiju, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim menadžerskim partnerstvima koja upravljaju hedž fondovima.

Cilj KKR je da obezbedi atraktivan prinos investitorima, prateći strpljiv i disciplinovan pristup investicijama, zapošljavajući ljude svetske klase i podstičući rast i stvaranje vrednosti, kroz kompanije iz KKR portfolija.

Ulaže sopstveni kapital zajedno sa kapitalom kojim upravlja za investitore u fondovima i obezbeđuje finansijska rešenja i investicione prilike kroz poslovanje na tržištima kapitala.

U saopštenju se ističe da je United Grupa osnovana 2000. godine i da je vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz celog sveta.

United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1 TV), i zajedno sa globalnom OTT uslugom pokriva 3,74 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova, sa 4.400 ljudi koje zapošljava.

Međunarodni investitori United Grupe su KKR i od sada BC Partners, kao većinski vlasnik.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kampanja ekstremnih desničarskih partija nastoji da, za izbore za Evropski parlament, privuče mlade

Brisel, 16. maj 2019. –  Krajnje desničarske evropske partije udvaraju se mladi…