Naslovna Politika Evropska unija Konferencija povodom pet godina učešća Srbije u programu “Evropa za građane i građanke”

Konferencija povodom pet godina učešća Srbije u programu “Evropa za građane i građanke”

4 min read
0
218
Evropa za građane i građanke

Beograd, 8. maj 2018. – Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije kao nacionalna kontakt tačka za EU program “Evropa za građane i građanke” organizuje konferenciju “Ka boljoj Evropi za građane i građanke” koja će se održati 24. maja 2018. godine u prostorijama Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, sa početkom u 11:00 časova.

Organizacije civilnog društva, organi javne uprave, obrazovne i kulturne institucije sa teritorije Republike Srbije mogu da prijave najviše dva predstavnika za učešće na konferenciji.

Kako navode iz Kancelarije, cilj konferencije je da se obeleži uspešno učešće Republike Srbije u programu “Evropa za građane i građanke” i promovišu postignuti rezultati i odobreni projekti u proteklih 5 godina kao i da se otvori diskusija o značaju građanske participacije u procesu dostizanja evropskih vrednosti.

Podsećamo, program „Evropa za građane i građanke“ za cilj ima promovisanje zajedničke evropske istorije i podsticanje osećaja odgovornosti za način na koji će se Evropa razvijati. Kroz ovaj program podstiče se učešće građana i građanki u svim vidovima života Evropske unije, kao i u izgradnji još povezanije Evrope.

Konferencija će okupiti više od 150 predstavnika organizacija civilnog društva, organa javne uprave na nacionalnom, pokrajinskom i lokalnom nivou, predstavnika organizacija/institucija koje su učestvovale u programu “Evropa za građane i građanke” u prethodnom periodu, predstavnika nacionalnih kontakt tačaka za ovaj program iz regiona kao i predstavnika kontakt tačaka za druge EU programe iz Srbije.

Prijavljivanje se vrši isključivo elektronskim putem na adresu: jelena.todorovic@civilnodrustvo.gov.rs, najkasnije do četvrtka, 17. maja 2018. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                       

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Švajcarska: Protest zbog nejednakih plata između žena i muškaraca

Bern, 24. septembar 2018. – U Švajcarskoj je oko 20.000 ljudi učestvovalo u p…