Naslovna Civilno društvo Konkurs u okviru Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje

Konkurs u okviru Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje

3 min read
0
221
predlog projekta

Beograd, 5.mart 2019. – Beogradska otvorena škola u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost i Balkanskom istraživačkom mrežom Srbije raspisuje Poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje.

Rok za podnošenje predloga projekata je nedelja, 24. mart 2019. godine do 23 sata i 59 minuta.

Program se realizuje u okviru projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). 

Program podrške civilnom društvu za javno zagovaranje podrazumeva projektnu i programsku podršku. 

U okviru prvog Poziva će biti podržano 20 organizacija civilnog društva, od čega 10 kroz projektnu podršku (koja uključuje i finansijsku podršku), a 10 kroz programsku podršku (mentorsku podršku).

Program podrške organizacijama civilnog društva za javno zagovaranje je pokrenut sa ciljem da unapredi prakse javnog zagovaranja u Srbiji i približi građanima aktivnosti javnog zagovaranja organizacija civilnog društva. Program podstiče organizacije civilnog društva na inovativni pristup osmišljavanju i sprovođenju kampanja javnog zagovaranja i izgradnju sopstvenih kapaciteta kroz zagovaranje u praksi.

Više informacija o projektu, projektnim formularima možete pronaći na sajtu javnozagovaranje.bos.rs .

Opšti cilj projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ je da doprinese jačanju demokratskog društva u Srbiji, utemeljenog na kulturi učešća u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi.

Specifični ciljevi Projekta su da: unapredi prakse javnog zagovaranja u civilnom društvu u Srbiji, poveća podršku građana aktivnostima organizacija civilnog društva i unapredi proces donošenja odluka i razvoja javnih politika, unapredi razumevanje zagovaračke uloge organizacija civilnog društva među građanima, medijima i donosiocima odluka.

Za sva pitanja i nedoumice, BOŠ tim vam stoji na raspolaganju putem mejla: javnozagovaranje@bos.rs

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

U Srbiji se obeležava Dan sećanja na žene žrtve nasilja

Pančevo, 17. maj 2019. – Nasilje prema ženama je globalni fenomen koji utiče na živo…