Naslovna Civilno društvo Konkurs Youth Heroes: Priznanje za mlade heroje Srbije

Konkurs Youth Heroes: Priznanje za mlade heroje Srbije

5 min read
0
514
Mladi heroji

Novi Sad, 8. januar 2018. – EXIT fondacija u saradnji s Naftnom industrijom Srbije, nastavlja višegodišnju kampanju Youth Heroes , koja promoviše pozitivne uzore u društvu, po mnogo čemu drugačije od onih koji u današnje vreme dobijaju najveći medijski prostor.

Konkurs je otvoren do 18. februara 2018.

Ovo je treći put da EXIT, proglašen za najbolji evropski festival i NIS, najuspešnija kompanija u Srbiji, objavljuju konkurs Youth Heroes – priznanje za mlade heroje Srbije iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

U Srbiji ima puno mladih heroja koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i uspešne kompanije.

Namera kampanje Youth heroes  je da mlade heroje izvuče iz anonimnosti, predstavi javnosti i promoviše kao zvezde u usponu, kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za svoje vršnjake i sve ostale građne i građanke.

Samo kroz promociju pozitivnih uzora mladima možemo razviti nove generacije koje će biti snaga promena i stvoriti društvo zasnovno na znanju i kreativnosti. Želimo da ovi mladi heroji budu ambasadori svih nas i da kroz svoje lične primere predstave budućnost na delu.

Kako najavljuju organizatori, pobednici za 2017. godinu biće proglašeni u martu 2018, nakon čega će im na svečanosti proglašenja biti dodeljena priznanja.

Svi pobednici dobiće ulaznice za EXIT Avanturu (Exit+Sea Dance Festival), poklon paket od izdavačke kuće „Vulkan“ i kurseve za lično usavršavanje HR centra, a prvoplasirane u svakoj kategoriji očekuje i novčana nagrada u iznosu od 100.000 din.

Dobitnike Youth Heroes će izabrati stručni žiri. Stučni žiri će evaluirati prijave po sledećem obrascu: 50% vrednosti poena nosi dosadašnji uspeh i dostignuća kandidata u jednoj od 4 oblasti prijave; kako je kandidat ličnim primerom pozitivno uticao na svoje vršnjake doneće 35% poena, dok planovi za budući razvoj kandidata nose 15% poena.

Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15. do 30. godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture i umetnosti.

Kandidata može predložiti organizacija, druga osoba ili se može prijaviti samostalno putem slanja popunjenog konkursnog obrasca i fotokopije dokumenata koji potvrđuju navode iz konkursnog obrasca kao što su diplome i uverenja o obrazovanju, priznanja i nagrade iz oblasti delovanja, izvode iz medija itd.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Share Fondacija: Vratiti ustavnu garanciju u Zakon o zaštiti podataka o ličnosti

Beograd, 18. oktobar 2018. – Pravno ograničenje kojim se policiji, obaveštajn…