Naslovna Civilno društvo Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za finansiranje projekata iz kulture

Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za finansiranje projekata iz kulture

1 minuta za čitanje
0
198
Konkurs Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Beograd, 10. maj 2019. – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za finansiranje programa i projekata iz oblasti kulture.

Konkurs za prijavu projekata otvoren je do 7. juna 2019. godine.

Fond za nacionalne manjine aktiviran je nakon 15 godina zastoja 2017. godine, a sredstva za finansiranje projekata se od tada iz godine u godinu uvećavaju. Ukupna vrednost sredstava opredeljenih za 2019. iznose 30 miliona dinara, što je za 37 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Sredstva se dodeljuju godišnje, u jednoj od četiri zakonom utvrđene oblasti: kultura, obrazovanje, informisanje i službena upotreba jezika i pisama nacionalnih manjina. Konkretnu oblast za datu godinu utvrđuje Savet za nacionalne manjine na predlog, tj. u saradnji sa nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Ove godine Savet za nacionalne manjine je, u cilju obezbeđivanja uslova za dostupnost kulturnih vrednosti i zaštitu kulturnog identiteta i nasleđa nacionalnih manjina, usvojio predlog da prioritetna oblast za finansiranje programa i projekata iz Fonda u ovoj godini bude kultura.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS: Utvrditi ko uznemirava novinara N1 Dušana Mlađenovića

Beograd, 27. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadle…